nvidiakryptoauksjon
Dyre mining-GPUer gjør gaming-GPUer attraktiv for minere.

Annonse


Nvidias monster-GPU for krypto går på auksjon for 44 000 kroner

Nvidia introduserte hashrate-begrensninger på sine RTX 3000 gaming GPUer tidligere iår i et forsøk på å avlede kryptogravernes oppmerksomhet bort fra Ampere-baserte GeForce-grafikkort. Det betyr ikke at miningmarkedet ikke er interessant for Nvidia. Til det har de lansert en egen serie grafikkort – CMP HX – og det ser ut til at flaggskipet CMP 170HX som leverer opptil 164 MHps ydelse til ethereum-graving, blir dobbelt så dyrt som en RTX 3090.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les mer om kryptovaluta i våre guider: 

Overdreven prising av spesialiserte mining-kort er neppe veien å gå for å avlaste spillerne

Hardwarespeideren Komachi_Ensaka melder på Twitter at den uannonserte mining-GPUen i øyeblikket er oppført på Yahoo Auctions for 600 000 japanske yen, hvilket tilsvarer rundt 44 000 kroner. Kryptokortet er også tilgjengelig gjennom Vipera, en Dubai-basert forhandler som selger det for 4560 amerikanske dollar, 38 000 kroner.

Annonse


Designet for å løse kryptoalgoritmer

Gitt sin spesialiserte natur er CMP 170HX på et annet nivå enn en gaming-GPU når det gjelder kryptograving. Det er spesifikt designet for å løse kryptovalutaalgoritmer og har ulåst hash-rate, men mangler utganger for gamingskjerm og bruker passiv kjøling. Dette gir minere to komponentserier å velge mellom, mens PC-spillerne fortsatt er begrenset til å bruke tradisjonelle grafikkort. Tilbakemeldinger fra brukere har avslørt at GPUen kommer med låst vBIOS, så overklokking eller undervolting er utelukket.

CMP 170HX

Ikke bare minernes skyld, men dette hjelper ikke

Det faktum at CMP 170HX selges for det dobbelte av Nvidias flaggskips-GPU betyr at minerne fremdeles kan fristes til å velge Nvidias gaming-grafikkort istedenfor CMP HX-flaggskipet 170HX. Dagens mangel på grafikkort skyldes ikke bare etterspørselen fra kryptograverne, men overdreven prissetting på spesialiserte mining-kort er neppe veien å gå for å avlaste spillerne.

https://twitter.com/KOMACHI_ENSAKA/status/1451549568546471943?s=20

Nvidia med plan B?

Mulig noen trodde noe annet, men minerne har (selvfølgelig) omgått RTX 3000-seriens hash-hastighetsbegrensere og gjenopprettet ytelsen til så godt som 100 prosent. Så med mindre Nvidia kommer med en plan B er spill-grafikkortene fortsatt et ettertraktet komponentvalg for mining-rigger.

Annonse