MacBook Pro 14-tommer (2021).
Nye MacBook Pro har ikke lenger batterier som er limt fast til aluminiumpanelet.

Annonse


Her er innsiden av MacBook Pro 2021 – dette er gledelige nyheter

Det tar sjelden lengre enn et par døgn, men nå har noen på Reddit åpnet nye MacBook Pro slik at vi får et innblikk i innmaten på 14-tommerutgaven. Det er Reddit-brukeren the_Ex_Lurker som står for åpningen av den nylig lanserte maskinen, og hovedfunnet er at det er enkelte lett-utskiftbare komponenter mens andre ikke er like enkle å skifte ut ved behov.

MacBook Pro 14-tommer er veldig lik den større varianten med 16-tommer når det gjelder hvordan innmaten er håndtert, blant annet er de utstyrt på samme måte med to vifter, redesignet høyttalersystem og seks separate batterienheter.

Et bedre miljøvalg med mindre e-avfall

Tilnærmingen for å åpne selve maskinen er veldig lik den på TouchBar-utgavene av «eldre» MacBook Pro, med pentalobe-skruer og en rekke klips som må av før man kan trekke opp panelet mot fronten av maskinen.

Slik ser MacBook Pro 14″ ut på innsiden.

Endringer er det i hvert fall – blant annet kan man være fornøyde med at metoden for å feste batteriene har blitt endret fra å være limt fast, til å nå festes med klips, med likhetstrekk til hvordan batteriene er festet i iPhone-modeller. I praksis betyr dette at man relativt enkelt kan skifte ut batteriet noen år fremover, når man merker at batterilevetiden ikke mye å skryte av. Valget om å bruke lim har lenge blitt kritisert, og i praksis betyr det at man skaper mindre elektronisk avfall med de nye modellene ettersom man ikke lenger trenger å skifte ut velfungerende høyttalere, tastatur og trackpad bare fordi batteriet må erstattes.

Annonse


Samtlige I/O-porter ser ut til å være modulære, dette inkluderer MagSafe-inngangen. Det betyr i praksis at disse kan erstattes ganske enkelt ved behov dersom noe skulle ryke.

En ulempe finner man dog: Reddit-brukeren som publiserte funnene sine melder også at det praktisk talt er umulig å skifte ut tastaturet på de nye modellene selv. Det er en konsekvens av at tastaturet – til tross for at de nå bruker saksebryterne, er satt sammen med det øvrige unibody-designet.

Kilde
Reddit
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse