Annonse


Tesla er verdt 1 billion dollar – er den mest verdifulle bilprodusenten

Elon Musk og Tesla kan skryte av at de er den første bilprodusenten som er medlemmer av 1 trillion dollar-klubben der vi finner Apple, Amazon, Microsoft og Alphabet.

Nok en stor milepæl for Tesla

Selskapet har gjort det bra i det siste i forhold til produksjonstakt: med nåværende fart vil de være i stand til å produsere 1 million biler i året (ambisjonen er dog mye høyere, les videre):

Selskapet bekreftet nemlig i kvartalsresultatet der de avslørte overnevnte, at de nå vil klare å produsere 1 million biler i år, per tall basert på det siste kvartalet (19 000 til 20 000 biler per kvartal). I 2013 tok det Tesla ett år å produsere 20 000 biler.

ITavisen

Det hjelper også at bilutlåner Hertz har lagt inn en ordre på 100 000 Tesla-er innen slutten av 2022.

Elektriske kjøretøy er mainstream, og vi har bare så vidt begynt å se økende global etterspørsel og interesse.

Mark Fields, Hertz sin midlertidig administrerende direktør
Teslas aksje endte positivt med over 12 prosentpoeng etter at nyheten ble kjent. Grafen er en fem dager periode, og i midten av bildet ser du “market cap” på 1,027T.

Musk tror på 20 millioner biler i året

Elon Musk er alltid optimistisk, også i forhold til Teslas salg, og har nå satt som mål å øke med salget med 50 prosent på snitt hvert år der målet er 20 millioner biler i året – det er dobbelt så mye som dagens ledere VW og Toyota.

Tesla skulle nok ønske de hadde et slikt tempo allerede, for de rekker ikke mette markedet: i Norge kan de nye Model X- og S-modellene bestilles nå, men de leveres ikke før på slutten av neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse