Annonse


Derfor trakk Tesla test-versjon

Teslas beslutning om å teste sin avanserte førerassistanseprogramvare “Full Self Driving” med utrente sjåfører på offentlig vei har møtt kritikk allerede før lanseringen av denne siste versjonen som nå trekkes tilbake.

Tesla “har ikke gjort tilstrekkelige tester av livskritisk programvare” før de sender den ut på offentlig vei

Tesla begynte å rulle ut versjon 10.3 lørdag kveld/søndag morgen med en lang oppramsning av forbedringene. Av endringer som nevnes i listen er førerprofiler som kan bytte mellom ulike egenskaper for følgeavstand, rullende stopp, gå ut av forbikjøringsfelt. Oppdateringen skal bedre oppdage bremselys, blinklys og nødblink fra andre kjøretøyer, redusere falsk oppbremsning og forbedre følsomheten for fotgjengere.

Søndag ettermiddag tvitret Elon Musk imidlertid at Tesla “ser noen problemer med 10.3, så vi ruller midlertidig tilbake til 10.2.”

Musk: Som forventet med beta-software

I tweeten sier Musk at problemer som dette er forventet med beta-software. Han sier også at det er umulig å teste alle hardware-konfigurasjoner under alle forhold med intern QA. 

Annonse


“Setter trafikanter i fare”

Professor Philip Koopman som tidligere har kritisert Tesla, var raskt ute og korrigerte Musk. “Det betyr bare at de ikke har gjort tilstrekkelige tester av livskritisk programvare før de sender den ut til ukvalifiserte testere. De setter trafikanter i fare.” Koopman supplerte med å hevde at måten Tesla håndterer dette på “tyder sterkt på uansvarlige implementeringer”.

Fantomvarsler om frontkollisjoner

Flere sjåfører har delt videoer og inntrykk av deres opplevelse med oppdateringen. Det meldes at 10.3 introduserer fantomvarsler om frontkollisjoner (FCW), et forsvunnet autostyre-alternativ, cruisekontrollproblemer (TACC) og sporadisk AutoPilot-panikk. Musk sier i en tweet at selskapet jobber med problemene.

Ufrivillige forsøkskaniner?

For alle som er bekymret for å være ufrivillig forsøkskanin i Teslas uttesting av selvkjørende biler på offentlig vei, kan Teslas raske tilbakerulling av beta 10.3 være et tegn på at selskapet løser problemer raskt – eller et eksempel på hvor farlig eksperimentet er. 

@greentheonly twitrer til “dem som venter på FSD. Ikke gjør det. (…) Bilen er seriøst ubrukelig i all slags trafikk, videoene yter den ikke rettferdighet”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse