teslamodelxs
Tesla har startet leveransene av Model X "Palladium", men kun i California. På Teslas norske nettbutikk er det ingen X eller S biler som er leveringsklare før om ett år.

Annonse


OPPDATERT: Du kan bestille nye Model S og X nå – leveres på slutten av 2022

Da Electrek meldte at X og S-prisene i Statene hadde økt med 5000 dollar (41 800 kroner), måtte vi ta en titt også på Teslas norske nettbutikk.

Oppdatert, 25. oktober, 09:00:

Til ITavisen bekrefter Tesla Norge at det er de nye modellene som nå kan forhåndsbestilles, og at dette er årsaken til at man ikke kan få noen X- eller S-modell før sent neste år. Det er heller ingen X- eller S-modeller på lager, så kunder som ønsker seg en av modellene nå med en gang må se til andre forhandlere om de ikke ønsker vente på de oppgraderte bilene.

Det er riktig at nye bestillinger av de oppgraderte utgavene av Model S og Model X på nettsidene våre estimeres levert i slutten av 2022. De oppgraderte variantene av Model S og Model X er ikke lansert utenfor USA. Tesla har alltid begynt utrullingen av nye produkter i USA, før de gradvis kommer til flere regioner og markeder. Slik var det også for den opprinnelige Model X, Model 3 og Model Y. Tesla har 1-2 måneder leveringstid på alle bilvarianter som er lansert i det norske markedet.

Even Sandvold Roland, Senior Manager, Content and Programs, Norway and Iceland

Det er heller ingen biler på lager

Det vi fant var ingen prisøkning, i det minste ikke fra august i år til nå, men vi oppdaget fort noe annet: hverken Model X eller S kan leveres før på slutten av neste år, og ingen av de samme modellene er på lager ferdigbygde heller.

Annonse


De rimeligere modellene, Y og 3, leveres i desember, og det er også ferdigbygde biler å finne på Teslas nettbutikk.

Hverken Long Range eller Plaid kan leveres før slutten av 2022.

Kan dette stemme?

I California har de første kundene av den helt nye Model X fått sine biler (etter at de la inn bestillingen for ett år siden).

Tesla uttaler at det vil foreligge mer informasjon om levering av de oppgraderte modellene neste måned, men det er ukjent om de kun snakker om det amerikanske markedet, eller globalt. Om de sikter til det internasjonale markedet, så oppdaterer de kanskje leveringsestimatene også i den norske nettbutikken.

Så det er mulig at Tesla Norge gjør seg klar for levering av disse, og at tidsestimatene er foreløpige tider som oppdateres med et noe mer positivt estimat. Vi har spurt Tesla for å finne ut hva som skjer.

Det samme gjelder for Model S, mens Y og 3 kan leveres i desember.