denuvofjernetfrashadowtombraider
Denuvo var vanskelig for piratene å knekke i flere år, og alltid vært mistenkt for å ødelegge ytelsen i spill fordi tjenesten legger slag på for mange CPU-ressurser.

Annonse


Antipirat-programvare herper ytelsen – fjernet i flere spill

Det er ikke mange dagene siden Shadow of the Tomb Raider ble kvitt antipirat-programvaren Denuvo.

Fjernet Denuvo fra Doom Eternal kort tid etter lansering

Selskapet har alltid bedyret at programmet som kjører samtidig med spillet kjøres, ikke skal påvirke ytelsen, men mange spillere (spesielt pirater som har testet med og uten), har aldri vært enige.

Denuvo har vært notorisk vanskelig for piratene å hacke, men i 2018 skjedde det. Bethesda fikk så mye tyn for Denuvo i Doom Eternal, at de fjernet tjenesten.

Square Enix har også fjernet Denuvo fra Nier Replicant og Rise of the Tomb Raider. Samme selskapet fjernet programmet fra Life is Strange: True Colors fire dager etter lansering.

Annonse


Slik testet de

The Dark Side of Gaming valgte å teste med og uten nå som det er mulig uten å være pirat (du kan aktivere beta-versjonen av spillet for å teste med Denuvo) med følgende maskiner:

  • Intel i9 9900K
  • 16GB of DDR4 @ 3600Mhz
  • RTX 3080
  • Windows 10
  • GeForce 496.13 driver

For best mulig å stresse CPU-en testet de kun med 1080p med det høyeste detaljnivået, uten RTX og DLSS og med samme oppløsning, men med det laveste detaljnivået.

Dette oppdaget de

Det var ikke store forskjellen med høyeste detaljninivå, bare noen få FPS, men med laveste detaljnivå (som svakere maskinvare må kjøre på), opplevde testerne en økning på 8 FPS minimum og 17 flere FPS i snitt.

For ytterligere å dra hjem poenget om at svakere maskinvare er mer skadelidende med Denuvo, så økte FPS-en med 30 til ved deaktivering av “Hyper-Threading”.

De poengterer til slutt at Crystal Dynamics ikke har nevnt noe om at de har forbedret bruken av CPU/GPU med oppdatering, så da er den logiske slutningen å ta at Denuvo har en negativ påvirkning på ytelse – ikke så mye om maskinen er ganske kjapp, men veldig mye om den er gammel og mangler HT.

Annonse