sonosoppdagervann
Sonos forsker på teknologi som oppdager vann, og derfor mennesker. Dette kan ha potensielt store forbedringer for mange produkter. Bilde: Ole Magnus Kinapel/ITavisen

Annonse


Sonos-patent er super-smart: oppdager vann for å gjøre lyden bedre, og det geniale har du kanskje ikke tenkt på

Et nytt patent avslører Sonos sin nye WiFi-analyse teknologi.

Det kan umulig bare være Sonos som forsker på dette

Patentet som heter “Systems and Methods for State Detection via Wireless Radios” (september 2021) avslører hvordan høyttalerne i fremtiden vil kunne analysere nettet, og finne ut hvordan nettet kan bli mest mulig signalsterkt – blant annet avsløres det at vann kan nedgradere WiFi-ytelsen.

Hvorfor vann? Fordi det er mye vann i oss, derfor kan systemet oppdage om et menneske er i nærheten, hvor man står, og på den måten optimalisere lydkvaliteten for å oppnå den aller beste lytteopplevelsen. Andre høyttalere, som Apple HomePod, bruker mikrofoner for den samme jobben.

Les vår ferske anmeldelse av Sonos Beam 2:

Har du barn i huset håper vi systemet kan deaktivere igjengjerning av mindre mengder vann

Samme teknologi kan brukes med store fordeler om man har flere høyttalere i hjemmet, da lyden jo kan følge eieren fra rom til rom uten at man behøver å ha med seg mobilen, si noe eller utføre gester med mobilen mot enheten. Lyden kan også pauses når man reiser seg opp, og starte opp igjen når man setter seg foran TV-en.

Det mest geniale er kanskje at Sonos med teknologien kan gjøre høyttalere om til sikkerhetsenheter som oppdager menneskelig aktivitet når eieren er borte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse