facebookmetaverse
Facebook ønsker å bli sett på som et AR/VR-økosystem mer enn en sosial medieplattform.

Annonse


FACEBOOK skifter navn og storsatser på “metaverse”

Selskapet bak Facebook heter FACEBOOK. Forvirrende? Ja, litt.

Facebook skal ansette 10 000 medarbeidere i Europa

Nå meldes det at de skal endre navnet på selskapet bak alle tjenestene som jo inkluderer WhatsApp, Oculus og Instagram. Google endret jo navn til Alphabet i 2015, noe som gir mening da de styrer en rekke produkter, ikke bare en søketjeneste.

Ifølge ryktene er navne-endringen mer enn bare kosmetisk. Dette fordi selskapet satser tungt på et “metaverse” som skal koble folk sammen med AR/VR-hodesett. Planen er å hyre 10 000 personer i EU-området for å bygge det gigantiske nettverket.

Det kommer trolig ny maskinvare snart

Det er The Verge som har avslørt planene med ingressen “Mark Zuckerberg ønsker å bli husket som personen som bygget metaverse”.

Annonse


Zuckerberg har allerede forklart ovenfor samme avis at “vi skal bli kjent som et selskap som først og fremst ser på oss som et metaverse-selskap, og ikke et sosial medieplattform”.

Facebook Connect holdes torsdag 28. oktober, men det er mulig sjefen kommer til å avsløre navne-endringen før det.

Vil være naturlig at fokusskiftet mot metaverse også vil by på ny maskinvare i form av et oppdatert VR-hodesett som The Verge omtaler som “Facebook møter Roblox”. Ifølge dem har selskapet jobbet med produktet i flere år. Arbeidsnavnet er “Horizon”.

Annonse