applearvrhodesett
Apples AR/VR hodesett lanseres sent neste år, eller tidlig i 2023. Illustrasjon: Reality School/YouTube

Annonse


Apples mest spennende produkt er utsatt: “Vil skape en revolusjon som fler-berøring på iPhone”

Det drypper fremdeles nyheter rundt Apples kommende hodesett, en av de nye produktgruppene selskapet har jobbet med i flere år.

Apple er nødt til å få til et komfortabelt design

Ming-Chi Kuo sin nyeste rapport sier at Apple ønsker programvare, et komplett økosystem og tjenester koblet til maskinvaren før de lanserer. Det innebærer at masseproduksjonen trolig flyttes til andre kvartal neste år, eller på tampen av 2022/tidlig 2023. Bloombergs Mark Gurman snakket stadig om en avsløring i år, for å legge opp til en lansering neste år, men det skjer jo ikke.

Det er også slik at Apple ser for seg mer enn bare spill med AR/VR-brillene, noe som vil by på “design-utfordringer” i fronten av hodesettet.

Alt dette kombineres med et industrielt design som krever mer enn smartmobiler man har i lomma mye av tiden. “Komforten involverer så mange design-detaljer, derfor tror vi Apple fremdeles tester seg frem til det beste designet”.

Annonse


Analytikeren tror Apple vil klare å lede markedet for AR/VR fordi de kan skape en rekke forskjellige programmer

Kuo mener Apples ambisjoner er store, og at produktet vil skape en revolusjon innen grensesnitt som fler-berøring på iPhone gjorde.

Det ventes et design som minner om Oculus Quest, men som er mindre og med andre materialer. Brillene er ventet flere år etter hodesettet da det krever enda mindre komponenter som må plasseres i rammer som nesten ikke er større enn tradisjonelle briller.

Det er ventet hodesettet utstyres med 2 x 8K-paneler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse