canonfaksinogscannerutenblekk
Canon Pixma MG6320 må utrolig nok ha blekk i seg for å scanne og å bruke faksfunksjonen.

Annonse


Denne Canon-skriveren nekter å scanne om den er tom for blekk

Canon-kunde David Leacraft har fått nok av selskapets forretningsmodell.

Saksøker Canon

Så nå masse-saksøker han printerprodusenten for “villedende markedsføring og urettferdig berikelse”. Leacraft oppdaget at Pixma MG6320 (som vi ikke har sett i norske nettbutikker) nekter å scanne dokumenter bare fordi den er tom for blekk, utrolig nok. Faksen fungerer heller ikke. Ingen av delene har jo noe med utskrift å gjøre.

Blekk-salg er ofte hva produsentene avhenger av, spesielt når de selger billige printere og dette gjelder blekk mer enn laserprintere. Det er vanlig at printerprodusentene sin programvare gjør det enkelt å handle tilbehør.

Selskapet bekrefter selv dette, men advarer ikke ved kjøp

Canons kundestøtte bekreftet selv at produktet må ha all blekk-patroner installert med blekk for å fungere, og at det “ikke finnes noen omvei”:

Annonse


Samtidig markedsføres produktet som ett tre-i-en, men uten advarsel om at nevnte funksjoner ikke fungerer om alle blekk-patronene ikke er installert og med blekk i.

“Det er ingen grunn eller teknisk grunnlag for å produsere alt-i-ett-skriverne med en funksjon som undersøker for lavt blekknivå som igjen får skanneren til å slutte å fungere når det er lite blekk eller om det er tomt. Canon designet alt-i-ett-skriverne på en slik måte å kreve at forbrukerne beholder blekk i enhetene sine uavhengig av om de har tenkt å skrive ut, “heter det i søksmålet som krever 5 millioner dollar (42 millioner kroner) fra Canon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse