applestrømmegaming
Apple har tidligere diskutert mulighetene for en spill-strømmetjeneste.

Annonse


Apple har drøftet spill-strømming samtidig som de nekter andre full støtte

Løsningen for Microsoft og andre som vil servere spill fra skyen er å nytte nettleser-teknologi.

Apple har snakket om det

Apple sier de ikke gjør dette for å utelukke konkurrentene fra å lettere konkurrere mot Apple Arcade, men nå avslører Mark Gurman fra Bloomberg at selskapet internt har drøftet muligheten til å lansere sin egen strømmetjeneste.

Det er ingen tvil om at lokal-spill er bedre i forhold til grafikk og respons, men på den annen side er det vanskelig å se for seg at Apple ikke gjør det samme som konkurrentene nå som 5G er her. Dessuten vil enklere spill uten problemer kunne strømmes, men større konsoll-titler ofte sliter med etterslep uansett båndbredden man har til rådighet.

Hva med å kunne spille alt, uansett maskinvare?

Apple vil kunne dra nytte av lokal prosessering

Det var masse rot rundt Amazon og Microsofts forsøk på å få til spill-strømming. Det hele endte med, fra Apples side, at de måtte vurdere hvert enkelt spill om det skulle være noen form for app-støtte.

Annonse


Dette hadde vært praktisk veldig vanskelig, så det ble i stedet bestemt å levere det via nettleseren slik at alt er oppdatert hele tiden. Om Apple velger å lansere sin egen strømme-tjeneste er spørsmålet om de vil åpne opp 100 prosent for alle andre, eller risikere å bli gransket ytterligere for potensiell monopol-virksomhet.

Om deler av spillet kjøres lokalt, vil det kanskje bedre responstiden noe ved å utnytte maskinvaren i iOS-enheter.