macbookprosistelekkasjer
Slik ser 9to5Mac sine designere ut at nye MacBook Pro 14 og 16 blir. Det er kun et stort spørsmål som gjenstår: FaceID, 1080p-kamera eller begge deler? Faksimile: 9to5Mac.

Annonse


“M1 Pro” og “M1 Max” avslørt i Apples hemmelige logger – i morgen 19:00 får vi alle svarene

Nok igjen har Mark Gurman avslørt spennende merkevarer før Apple har rukket det.

Gurman bekrefter de vi har trodd lenge

Den store MacBook Pro-pressekonferansen er som kjent i morgen klokka 19:00, og vi kommer til å følge alle avsløringene sekund for sekund.

Dette er jo det siste stikket til Intel – etter dette vil neppe Apple ha en eneste ny maskin med Intel-innmat. Det var ikke så mange år siden også dette kun var et rykte, men nå er dagen her etter at Apple lanserte oppgraderte maskiner, men kun på innsiden. På tampen av dette året blir alt nytt.

Så var dedt Gurman da, og han har funnet, eller rettere sagt utvikleren som lekket til ham, to nye merkevarer: “M1 Pro” og “M1 Max”. Hvilke av disse som brukes er ukjent, kanskje begge, også er det jo kanskje slik at dette er arbeidsnavn og at lanseringsnavnene blir M1X/M2. Dog holder vi mer en knapp på at dette er de nye merkevarene, for Max er jo kjent fra iPhone-verdenen allerede. Spørsmålet er hvilke av maskinene, 14 eller 16-modellen, som får hvilken

Annonse


Det at TouchBar forsvinner og at MagSafe gjør comeback ble avslørt av hackergruppen REvil allerede i april i år.

Max og Pro-navnene gir mening markedsføringsmessig

Som vi meldte 4. oktober:

“Det skal selges to varianter av brikken: en med 10 CPU kjerner (8 x høy-ytelse, 2 x energibesparende), og med enten 16 eller 32 GPU-kjerner. Den samme brikken skal drive nye Mac mini, men det er ukjent om den kommer i år.”

Gurman og mange andre kilder har meldt det samme en stund nå, men la oss likevel oppsummere som Gurman gjør i kveld. Dette styrker også ryktene ytterligere:

  • 14 og 16 tommer-modeller – begge får høyere paneloppløsninger på henholdsvis 3024 x 1964 og 3456 x 2234. De nye oppløsningene er bekreftet av den anonyme utvikleren.
  • MagSafe kommer tilbake og plasseres på siden av maskinen. Maskinene lader også kjappere. MacBook Air utstyres med MagSafe senere, trolig neste år i forbindelse med nye modeller med kjappere brikkesett.
  • TouchBar vrakes.
  • SD-kort leser og HDMI kommer tilbake, men neppe USB-A selv om Apple vurderte det.
  • Flere lekkere, men ikke Gurman, hevder at AirPods 3 skal vises frem.