dbrandsony
Sony mener Dbrand har gått for langt ved å selge svarte deksler til PS5 med logoene til høyre.

Annonse


“Kom igjen, saksøk oss” – Nå nekter Sony dem å selge svarte PS5-deksler

Dbrand er kjent for sin brautende PR-stil. Denne gang gikk de kanskje for langt, men hadde stor suksess med salget.

Ja til svart Playstation 5

For de har fått ønsket sitt delvis oppfylt da de startet salget av de svarte PS5-dekselene og oppfordret Sony til å saksøke dem.

Nå har ikke Sony saksøkt Dbrand, men har sent et “cease and desist” brev til selskapet som sier de må stoppe salget av dekselene, noe de har gjort, men med forbehold om at de har sagt seg villige til å stoppe salget “inntil videre”.

Dbrand tok til Reddit for å forsvare seg, og mener det er merkelig at Sony har et problem med objektene til høyre som jo ikke ligner på Sonys kjente varemerker kjent fra kontrolleren, men som uten tvil er inspirert av dem.

Annonse


Er dette nok, Sony?

Det var Sonys ide å printe inn disse mikro-“logoene” i kontrollerne, men det spørs om det holder juridisk da de jo ikke ligner på Dbrand sine?

Selskapet var nok klar over at dette ville irritere Sony, og nesten all PR er jo god PR. At de bruker Reddit som markedsføringsplattform for å tale egen sak viser hvor smarte de er, for da plukker de også opp hvilke side forbrukerne tar i saken.

Dbrand bruker her PS-logoen, og det er nok langt mer farlig for dem.

Sony mener blant annet dette (les hele brevet til Dbrand)

“Sony er gjort oppmerksomme på at Dbrand har promotert og solgt konsolltilbehør på en måte som er svært bekymrende for vår klient. For det første selger Dbrand frontplater for PS5-konsollen (i både standardutgaver og digitale utgaver) som replikerer Sony sitt beskyttede produktdesign. Enhver frontplage som har en form kjent fra PS5-produktkonfigurasjonen, eller lignende konfigurasjon, og som er produsert og solgt uten tillatelse fra Sony, bryter med vår kundes immaterielle rettigheter i den særegne konsolldesignen.”

Kan ikke Sony i stedet starte salget av egne svarte deksler? Konsollen ser etter vår mening mye bedre ut svart enn hvit. Hva mener du?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse