Annonse


Kan dette være helt nye MacBook Pro med FaceID, eller er det bare et kamera?

På mandag får vi vite hva Apple har gjort med den nye generasjonen MacBook Pro 14 og 16.

Følg med hos oss klokka 19:00 på mandag

Vi begynner som mange andre å bli lei av ryktebørsen rundt maskinene som har foregått nesten like lenge som de har vært under utvikling.

Det er en grunn til at det er stor “hype” rundt nettopp denne pressekonferansen fordi spesielt Pro-maskinene har stått urørt så lenge rent designmessig. Dessuten er Apples “tagline” at det skal skje noe stort.

Det er typisk at det kort tid før Apples pressekonferanser lekker enda mer, og det er nettopp hva som har skjedd og på to måter.

Annonse


9to5Mac er mindre siker på at dette er FaceID, og tror i stedet det er et kamera – hva tror du?

En lekker mener det er snakk om et nytt 1080p-kamera:

FaceID, MagSafe, bedre skjermer, nytt design, bedre ytelse – enda bedre batterilevetid?

Den første bildet er innlysende: det bildet vi ser skal være av MacBook Pro med oppgradert kamera eller FaceID. Det gir mening at FaceID kommer til Pro-maskinene, for iPad Air og mini har TouchID, men på den annen side peker ferske lekkasjer i retning at dette er et oppgradert 1080p-kamera, kanskje med “Center Stage”?

Kanskje er det FaceID, i så fall ser det ut til at det tar mindre areal-plass enn på mobil.

I tillegg ventes det langt bedre paneler (3024 x 1964 og 3456 x 2234) med høyere oppløsning (det er egentlig snakk om store iPad Pro-skjermer) og med M1X/M2-brikke, kan gjøre denne pressekonferansen til noe helt spesielt.

Dette er kanskje enda mer interessant

Også var det denne avsløringen som backer opp det litt merkelige bildet, nemlig at WebKit i en Safari-beta refererer til noe som heter “safeAreaFrame”, noe som kan være enten FaceID-området eller panelet rundt FaceID-sensorene eller rett og slett et oppgradert webkamera.

Hva ønsker du deg mest?