Annonse


Apple har hentet tilbake utvikler for å redde HomePod

Bloomberg melder at Afrooz Family er tilbake hos Apple for å fikse smart-høyttalerne. Family var hos Apple fra 2012 til 2016.

Jason Harrison hadde ansvaret for HomePod-programvare, men han forsvant fra selskapet i fjor da han forsvant til Airbnb.

Apple sliter med å koble sammen økosystemet med stemmestyring

Selskapet ga opp den største modellen (2018) etter at de lanserte en mini-versjon noen år etter den originale ble lansert.

Det er en stund siden det blusset opp rykter rundt en HomePod med skjerm, men siden de nå henter tilbake en viktig utvikler, er det ikke utenkelig at de kombinerer en høyttaler med en iPad.

Annonse


Den originale HomePod selges på bruktmarkedet for rundt 4000 kroner i Norge, men det er få tilgjengelig. På eBay flommer det over av den største modellen.

Muligheten til å legge en iPhone mot HomePod for å overføre musikk har vært mulig en stund, men det er lenge mellom funksjons-oppgraderingene.

Men hva med Siri?

Avisen melder at Apple ønsker å utfordre Google og Amazon i større grad, og da vil de trenger et mer robust OS for sine høyttalere, men dette er bare en av puslespillene som må på plass.

Disse enhetene styres hovedsakelig med stemmen, og Siri er fremdeles ikke der hun bør være, mye fordi Apple ikke har tilgang til den enorme mengden informasjon Google Assistant henter fra nettopp Google søk.

Det kommer noe helt nytt som smelter alt sammen i 2023

Det er noen måneder siden Apple koblet sammen teamene som utvikler HomePod- og Apple TV-programvare (OS-ene skal bli en og samme pakke), så dette bør hjelpe til å forme et mer helhetlig økosystem som fungerer sammen, men så var det Siri da.

En siste avsløring fra Bloomberg er at Apple utvikler en enhet som smelter sammen HomePod og Apple TV-maskinvare. Det høres rart ut i seg selv, men avisen hevder at Apple også jobber med en enhet som kombinerer Apple TV, HomePod og et FaceTime kamera. Produktet skal lanseres om to år.