appleskrekkrapport
Rapporten er et forsøk på å stoppe at politkerne åpner opp iOS for innlasting av alt fra tredjeparts app-butikker til apper som ikke er godkjente av Apple.

Annonse


Apple med skrekkrapport: “Android er mest angrepet”

Building a Trusted Ecosystem for Millions of App – A threat analysis of sideloading” er en 31 sider land “rapport” fra Apple.

Apple prøver å påvirke med egen sikkerhetsrapport

Det er ikke tilfeldig denne kommer nå som selskapet er i krig med Epic Games og må overbevise politikere og organisasjoner til fremdeles å opprettholde et lukket system der brukeren har få eller ingen valg – det er jo ikke lov med tredjeparts-app-butikker som Google tillater på Android.

I dokumentet hevder Apple ting som “at i løpet av de siste fire årene, så er det avslørt at Android-enheter har 15 til 47 ganger mer skadevare-infeksjoner enn iPhone”, og at “mer enn seks millioner angrep i måneden ble oppdaget av et stort sikkerhetsselskap på sine klienters Android-enheter”.

Apple forklarer så at skadevare skader banker, annonsører og utviklere med en rekke typer angrep i form av annonseskadevare, kidnappingsvare og andre typer skadelige programmer som kan stjele pålogging-informasjon og mer.

Annonse


Dette er en Windows-bruker, ifølge Apple. Bilde: Apple

Windows slipper heller ikke unna: “iPhone kunne ikke bli som en PC – den måtte være annerledes”

Bildet over er ment å være en PC. Deretter forklarer Apple hvor farlig PC-er var, spesielt da iPhone ble utviklet:

“Da iPhone ble utviklet var PC-er verdens datamaskin-verktøy, og de var stappfulle av virus. PC-brukere møtte ofte på alvorlige problemer fordi de lastet ned programvare eller besøkte nettsider som kunne infisere maskinen med skadevare. Apple skapte iPhone med kunnskapen og intensjonen som skulle være en personlig enhet der brukere kunne lagre noen av sine mest sensitive og personlige informasjon”.

Selskapet henviser til rapporter fra sikkerhetsselskap. Bilde: Apple
Apple beskriver en rekke måter å angripe PC-er og Android-mobiler på. Bilde: Apple

Apple går grundig til verks for å overtale

Etter å ha gått gjennom hva en rekke typer skadevare kan gjøre, konkluderer de med at det er en svært dårlig ide å tillate “sideloading” på en iPhone:

“Dette ville være sant uansett om det skjer via direkte-nedlastinger eller via tredjepart app-butikker. Forskere er enige i at iPhone er den sikreste mobilen og at det er uvanlig å oppdage skadevare på iPhone.”

Apple mener dette er fordi iOS har et kraftig og flerlag-sikkerhetssystem og at poenget med App Store-godkjenningsrutiner er å sikre at OS-et og brukerne er sikre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse