xboxytelse
Hva du enn gjør, ikke koble en Xbox One-gamepad til PC-en med Bluetooth: du må bruke kabel eller Microsofts Xbox-dongel. Bilde: DannyzReviews

Annonse


Gjør du dette med Xbox One-gamepaden HERPES ytelsen

Bruker du Xbox One-gamepaden direkte mot PC-ens innebygde Bluetooth må du belage deg på langt færre FPS og ytelsestap.

16 prosent dårligere ytelse i Tomb Raider med Bluetooth-kobling

YouTube-er “DannyzReviews” har tatt en grundig titt på hva som skjer om man ikke bruker kabel eller Xbox sin offisielle Xbox-dongel på en Windows-maskin kombinert med selskapets eldre gamepad, og funnene er skremmende.

For eksempel ligger Shadow of the Tomb Raider på rett over 150 FPS med kablet løsning går FPS-en ned til 130 FPS og det er også “micro stuttering” å oppdage.

Merkverdig er det at dette ikke gjelder alle spill. Cyberpunk 2077 f.eks., så er det ingen FPS-endring med kablet kontra Bluetooth. Det samme gjelder CDPR sitt eldre spill, The Witcher 3.

Annonse


Intels kombinerte Bluetooth og WiFi-brikke er ikke årsaken til problemene.

Taper mange FPS, men ikke i alle spill

Men så er det Hitman 2, og der opplever man igjen store FPS-tap: med kablet kontroller snakker vi 177 FPS, mens med Bluetooth faller tallet til 109 FPS. Danny omtaler spillet om umulig å spille, for selv om FPS-en er høy forekommer det masse hakking i opplevelsen.

Microsofts Forza Horizon 4 er heldigvis ikke berørt av feilen, med over 222 og 224 FPS i snitt med begge tilkoblings-metoder.

Heldigvis er enten løsningen å kable kontrolleren, bruke Microsofts offisielle dongel eller å handle en Xbox Series-kontroller som ikke har noen av disse problemene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse