Vi har visstnok ti år på oss før dommedag.
Vi har ti år på oss før dommedag.

Annonse


YouTube vil ha klimafornekterne vekk fra plattformen

Google rydder i rekkene. Nå er det klimafornekternes tur. For en uke siden var det vaksinemotstanderne. Annonsører, utgivere og YouTube-skapere kan ikke lenger tjene penger på innhold som fornekter eksistensen av klimaendringer.

Forbyr inntektsgenerering på innhold som motsier vitenskapelig konsensus

Google vil ikke lenger tillate annonsører, utgivere og YouTube-skapere å tjene penger på innhold som fornekter eksistensen av klimaendringer. Selskapet beskrev endringene av retningslinjene i et støttedokument torsdag.

Vi kunngjør en ny politikk for inntektsgenerering for Google-annonsører, utgivere og YouTube-skapere. Den forbyr annonser for, og inntektsgenerering av innhold som motsier veletablert vitenskapelig konsensus om eksistensen og årsakene til klimaendringer. Dette inkluderer innhold som omtaler klimaendringer som svindel, som benekter at langsiktige trender viser at det globale klimaet blir varmere og som benekter at utslipp av klimagasser eller menneskelig aktivitet bidrar til klimaendringer.

Google

Døren på gløtt for diskusjon

Google sier at de vil bruke en blanding av automatiserte verktøy og menneskelige vurderinger for å håndheve retningslinjene. 

Når vi vurderer innhold opp mot den nye policyen vil vi se nøye på konteksten påstander fremsettes i, og skille mellom innhold som fremstiller usannheter som faktum kontra innhold som rapporterer eller diskuterer påstandene.

Google

Annonser for offentlige debatter om klimatemaer og klimapolitikk, forskning etc. vil fortsatt være tillatt, ifølge Google.

Annonse


Annen gang

Den intensiverte innsatsen mot fornektere av klimaendringer er Googles andre store endring av retningslinjer mot “feilinformasjon” de siste dagene. Denne kommer omtrent en uke etter at YouTube forbød “feilinformasjon” om vaksiner. Det blir interessant å se hvilket tema som neste gang skal ut.

ITavisen: YouTube blokkerer alt innhold som går imot vaksiner

Galileo Galilei ble i 1633 dømt til å avsverge det heliosentriske verdensbilde. Han er trolig den eneste som av Den katolske kirke noensinne er blitt anklaget eller domfelt for vitenskapelige teorier.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse