Syniverse
Hvilke krefter som står bak den "stille" tappingen av sms'er, kan man bare spekulere i.

Annonse


Selskap som formidler milliarder av SMS-er ble hacket i fem år uten å skjønne bæra

Syniverse er et anonymt gigantselskap som hvert år videresender milliarder av sms’er for hundrevis av operatører i hele verden. Selskapet avslørte overfor det amerikanske Securities and Exchange Commission at en hacker i et halvt tiår har hatt uautorisert adgang til selskapets databaser. Syniverse har ikke opplyst om hackeren hadde adgang til kundenes sms-beskjeder.

Uautorisert tilgang til potensielt milliarder av tekstmeldinger verden over

Selskapet oppdaget i mai 2021 at noen hadde hatt “uautorisert tilgang” til operasjonelle- og IT-systemer siden mai 2016, og i løpet av den tiden hadde “flere” muligheter til å få adgang til nettverksdatabaser. De ubudne gjestene kompromitterte pålogginger for Syniverses datatransfer-miljø for omlag 235 operatører, ifølge selskapet.

Etterretningsorganisasjon?

Rutingfirmaet vil ikke si om angriperne har mottatt meldinger eller på annen måte krenket brukernes personvern. Selskapet sier at de ikke har funnet bevis for noen “intensjon om å forstyrre” driften, og det var “ikke gjort noe forsøk på å tjene penger” på aktiviteten. Selskapet kunne imidlertid ikke utelukke fremtidige funn da de ubudne gjestene kan ha hatt tilgang til samtaleopplysninger og de kan også ha innhentet innhold i tekstmeldinger.

Ingen ting på avveie?

Syniverse sier at de har rettet sikkerhetsfeilene og underrettet alle kunder de er lovpålagt å informere, men at “ingen ytterligere foranstaltninger” så langt er nødvendig da det ikke er noen tegn på at tekstmeldinger eller personlige opplysninger er på avveie.

Annonse


Neppe hobbyhackere

Dette antyder at den praktiske skaden er begrenset, men angriperne har sannsynligvis hatt tilgang til enorme mengder følsomme meldinger uten at de ansvarlige for lagringen har visst om det. Om ikke annet er dette en påminnelse om at mobilsikkerhet avhenger like mye av partnerbedriftene som operatørene og telefonprodusentene. Hva hensikten med hacket er kan man bare spekulere i. Vi vet at statlig etterretning tildels benytter “uautoriserte” metoder i innsamlingen av informasjon.

740 milliarder sms’er årlig

Syniverse er en viktig del av den globale telekommunikasjonsinfrastrukturen. Selskapet formidler 740 milliarder sms’er hvert år for rundt 300 operatører verden over, blant dem finner vi giganter som AT&T, T-Mobile, Verizon, Vodafone og China Mobile.

Syniverses sikre, globale nettverk når ut til milliarder av mennesker og enheter. Vi gir virksomheter mulighet for å endre måten de forbinder og engasjerer seg med kundene på.

Syniverse

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse