ios153proresvideo
ProRes Video lanseres i iOS 15.1 som nok enda er noen måneder unna lansering. Beta 3 er lansert, men det kommer ofte opp til syv beta-versjoner.

Annonse


LAST NED: iOS 15.1 beta 3 bringer med seg viktige kamera-forbedringer

Foruten SharePlay har Apple flere forbedringer i iOS 15.1.

ProRes er endelig her i beta-versjon

Og ikke bare er det forbedringer å finne, men nok en funksjon: ProRes Video i Apples egen kamera-app – fra før av har selskapets egen videofunksjon kun vært tilgjengelig i Filmic Pro, merkelig nok.

Det er verdt å merke seg at kun iPhone 13-modeller med mer enn 128GB lagringsplass som kan ta opp i ProRes (opp til 8K), mens 128GB-enheter er begrenset til 30 FPS @ 1080p. 10-bit 4:2:2 chroma HDR ProRes tar opp 6GB per minutt.

Makro-bilder og video

Så var det stillbilder og makro-bilder/video.

Du har kanskje merket på de nye modellene at ultra vidvinkel-kameraet brukes om man er veldig nærme objektet man vil knipse. Om man ønsker å deaktivere den automatisk svitsjingen kan man i 15.1 beta 3 deaktivere dette.

ProRes gir nøyaktig farge­gjengivelse og begrenset kompri­mering, slik at du kan ta opp, redigere og levere innhold i sende­­kvalitet, selv når du er på farten. Nå kan du fullføre et prosjekt i ProRes på iPhonen din. Eller overføre videoer i ProRes fra iPhone til Final Cut Pro på Mac.

Apple

Dette er kamera-oppsettet i iPhone 13 Pro:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse