windows11tipsogtriks
Du kan totalforandre Windows 11 som alle andre Windows-versjoner, i tilegg finnes det en veldig smart liten app som forbedrer volumkontrolleren.

Annonse


Vil du at Windows 11 skal se slik ut? Her er noen tips og et par feilrettinger

Det er alltid feil i store nye OS som nettopp er lansert: forvent mange oppdateringer av Windows 11 i tiden som kommer.

Har du møtt på “0x8007007f”?

Men hva om man sliter med å installere Windows 11 som ble lansert på kvelden 4. oktober, en dag før den offisielle lanseringen av nye maskiner?

Den første feilen som kan medføre at “Windows 11” ikke installerer og gir feilkode “0x8007007f” kan løses enkelt ved å høyreklikke på programmet og kjøre det som administrator.

Slik installerer du Windows 11: det er tre måter å gjøre det på.

Gjør dette om du får denne feilen

Har du møtt på “0x800F0830 – 0x20003“, etterfulgt av “The installation failed in the SAFE_OS phase with an error during INSTALL_UPDATES operation””?

Annonse


Denne er bittelitt mer kronglete, men ikke noe som ikke kan løses enkelt via Windows-innstillingene: skru av utviklermodus i “Apper og funksjoner” og prøv igjen.

Kvitt deg med denne plagen og vær klar over dette om du har Intel WiFi

Dette er ikke en feil, men en merkverdig endring Microsoft har utført som medfører man må trykke en gang til for å hente frem hele menyen ved høyreklikking i mapper eller på skrivebordet. Også dette kan løses.

Microsoft har allerede varslet at det er tre kjente feil – les om dem.

“ModernFlyouts” er en super liten app

Er du ikke så veldig glad i volumkontrolleren som ble introdusert i Windows 10 og som ble dratt med i versjon 11? Det finnes en app i Windows Store med det korrekte navnet “ModernFlyouts” som løser dette.

Appen har en rekke innstillinger, inkludert standard plasseringsvalg:

Nektes maskinen din Microsofts nye kjæledegge?

Vi har allerede skrevet om et tips for å lure deg rundt Microsoft mange maskinvaresperrer, men nå har faktisk Microsoft lastet opp et hjelpedokument som lar deg gjøre det på deres måte, enn dog med en rekke advarsler.

I innlegget “Måter å installere Windows 11 på“, og under “Windows Update i Innstillinger (anbefales)”, så finner man “Andre måter å installere Windows 11 på (anbefales ikke, med mindre kundestøtte ber om det)”, forklarer Microsoft:

Microsoft anbefaler at du ikke installerer Windows 11 på en enhet som ikke oppfyller Windows 11 minimum systemkrav. Hvis du velger å installere Windows 11 på en enhet som ikke oppfyller disse kravene, og du erkjenner og forstå risikoene, kan du opprette følgende registernøkkelverdier og omgå kontrollen for TPM 2.0 (minst TPM 1.2 kreves) og CPU-familien og -modellen.”

Slik gjør du det:

  • Registernøkkel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
  • Navn: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
  • Type: REG_DWORD
  • Verdi: 1

Det var jo enkelt, men som Microsoft advarer vi: gjør dette på eget ansvar.

Microsoft har en siste advarsel til deg om du velger å snike deg rundt sperrene:

Obs! Det kan oppstå alvorlige problemer hvis du endrer registeret feil ved hjelp av Registerredigering, eller ved hjelp av en annen metode. Disse problemene kan kreve at du installerer operativsystemet på nytt. Microsoft kan ikke garantere at disse problemene kan løses. Endre registeret på egen risiko.

Microsoft

Om du er lei Windows 11-grensesnittet, men må eller ønsker å kjøre Windows 11

StartAllBack” gjør en rekke større grensesnitt-endringer som minner mer om eldre versjoner enn overhalingen Microsoft har gjort i nesten (se bildet under) kriker og kroker.

Sliter du med å dra og slippe apper om de alle er i fullskjerm? Hold på filen med musen, trykk alt+tab og slipp filen til ønsket sted – slik:

Visse ting blir vi aldri kvitt

Legg merke til Windows 7-henvisningen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse