xboxleveringsproblemer2022
Microsoft sier det er mer enn bare komponent-mangel som er problemet. Samtidig melder Toshiba at det vil være for få halvldere helt frem til september 2022.

Annonse


Microsoft varsler Xbox Series X og S manko i 2022 – Toshiba varsler problemer helt til høsten neste år

Xbox-sjef Phil Spencer sier at de som resten av bransjen vil slite med å levere nok konsoller i flere måneder fremover og inn i det nye året.

Det er vanskelig å tro at de “nye” konsollene ble lansert i november 2020

Spencer sier det er mer enn komponent-mangel som skaper problemer, men han vil ikke avsløre nøyaktig hva, bare at det er mye som må klaffe:

“Jeg tror det er for isolert å kun snakke om dette som et brikke-problem. Det er mange ting som må til for å få tak i delene som må til for å bygge en konsoll, og for deretter å lansere konsollene i marked hvor det er etterspørsel – det er flere steder det kniper.”

Toshiba med enda en verre kalddusj

Spencer, som alltid fremstår på fansens side, synes det er synd, ikke bare for Microsoft, men for Sony og Nintendos kunder at det fremdeles er så store problemer så lenge etter lanseringen:

Det som er mest skuffende er skuffelsen for fansen. Folk vil virkelig ha denne nye generasjonen av konsoller, de er gode konsoller, både fra oss og de andre plattformholderne, og folk vil ha den nye funksjonaliteten. Vi jobber hardt for å levere dem til markedet, men det kommer til å bli en utfordring vi kommer til å jobbe med en god stund fremover.

Phil Spencer, sjef for Xbox

Toshiba uttalte forrige uke at det vil være for få komponeter som må til for å produsere halvledere til konsollene helt til september 2022.

Annonse