windows11vbssikkerhet
Microsoft mener Windows 11 er som skapt for gamere, men vi er ikke like sikre lenger.

Annonse


Windows 11 herper spill-ytelsen med opp til 28 prosent

TPM 2.0, Secure Boot og en støttet CPU er krav for å installere Windows 11, men hva om nok en sikkerhetsfunksjon skaper problemer?

Virtualization-based Security” herper ytelsen

Nå er det avdekket av UL Benchmarks, selskapet bak populære 3DMark, at Microsofts “Virtualization-based Security” (VBS) skaper ytelsesforringelse.

Funksjonen er aktivert når man installerer Windows 11 fra bunnen av, og ikke om man oppgraderer fra Windows 10, merkelig nok.

I våre tester med forhåndsversjoner av Windows 11, forårsaker en funksjon som kalles Virtualization-based Security (VBS) dårligere ytelse. VBS er aktivert som standard etter en ren installasjon av Windows 11, men ikke ved oppgradering fra Windows 10. Dette betyr at det samme systemet kan score forskjellige, avhengig av hvordan Windows 11 ble installert og om VBS er aktivert eller ikke.

UL Benchmarks

PC Gamer merket seg følgende ytelsestap etter at de ble gjort oppmerksomme på UL Benchmarks sine funn (testingen ble utført med 22000.194):

  • Far Cry New Dawn: 5 prosent
  • Horizon Zero Dawn: 25 prosent
  • Metro Exodus: 24 prosent
  • Shadow of the Tomb Raider: 28 prosent
  • 3DMark Time Spy: 10 prosent

UL Benchmarks skal fikse progamvaren sin, men hva med Microsoft?

UL Benchmarks sier de skal inkludere en mekanisme for å oppdage VBS slik at maskiner kan sammenlignes korrekt.

Annonse


Du kan prøve følgende på eget ansvar:

Deaktiver VBS ved å legge til DWORD-et “EnableVirtualizationBasedSecurity” til “HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard . Sett så verdien til 0. Ta omstart.

Fungerer ikke dette er det flere måter å gjøre det på.