stevejobs10år
Ingen er i nærheten av å fylle Steve Jobs sine sko. Jobs sin død for 10 år siden er fremdeles et tap bransjen og forbrukere verden over merker. Bildet er fra iPhone 1-pressekonferansen 9. januar 2007.

Annonse


Steve Jobs kastet en iPhone for å imponere journalister

I morgen er det ti år siden Steve Jobs døde av kreft, bare 56 år gammel.

Steve Jobs døde 5. oktober 2011

Vi mistet grunderen, designeren og den ultimate produkt-kritikeren så altfor tidlig, men det er nok flere historier der ute som vi fremdeles ikke har hørt.

En av dem kommer fra Cnet-journalist Roger Cheng som rett før Jobs sin berømte introduksjon av iPhone i 2007, som på veldig mange måter endret ikke bare teknologi-bransjen, men også verden, utførte en “kalkulert risiko” for å imponere journalistene i forkant av den viktige pressekonferansen, og på den måten ha dem med på laget i større grad også etter lanseringen i USA juni 2007.

Cheng mimrer:

Det var ikke før han fisket frem en iPhone at han ble spurt om holdbarheten. Det hele endte med med at han kastet en på gulvet foran de fremmøtte. Selv om telefonen han hadde med seg var mer ferdig enn den originale, buggy-prototypen han viste frem på MacWorld, var hans nonchalante kast imponerende når han visste hvor katastrofalt det hadde tatt seg ut om iPhone hadde gått i stykker foran så mange journalister.

Roger Cheng, Cnet

Det er ikke umulig at det hele var langt mer planlagt enn journalistene var klar over den gang, for hadde det ikke vært typisk om Jobs valgte et konferanserom med teppe for at mobilen skulle lande mykt nok?

Det er jo ikke umulig at han testet på forhånd, noe Elon Musk også burde ha gjort før kollegaen hans knuste Cybertruck-rutene i 2019.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse