windows11norge
"Den nye brukeropplevelsen byr på en rekke oppgraderinger og nytt innhold, inkludert bedre sikkerhet, en enklere måte å jobbe på, samt en heftigere spillopplevelse. Microsoft er stolte over å lansere Windows 11", melder Microsoft Norge.

Annonse


Installer Windows 11 nå med en gang – slik gjør du det

Det er ikke før i morgen nye maskiner kommer installert med det nye OS-et, men Microsoft har faktisk startet å dytte den store oppdateringen allerede i dag, en dag før den planlagte lanseringen.

Oppdatert, 23:26:

Etter at vi kjørte en “oppgradering” av dev-versjon 22000.194, fikk vi servert oppdatering KB5005635 i Windows Update.

Oppdatert, 23:08:

Annonse


Kjører du en testversjon av Windows 11 kan du ikke bruke “Windows 11 Installation Assistant”. Kjører du tidligere dev-versjon 22000.194 er versjonen som offisielt ble sluppet i kveld den samme.

Besøk denne siden for å oppgradere med en gang

Som vanlig er det ingen garanti for at nettopp din maskin får OS-et med en gang om du bare søker etter oppdateringer som nevnt under.

Men faktum er at Microsoft har lansert tre måter å installere på, for deg som ikke ønsker å vente:

Om du kan vente gjør du dette

Microsoft melder i et ferskt blogg-innlegg at du kan forespørre oppdateringen “om oppgraderingen er klar for nettopp din maskin”, ved å utføre den vanlige “søk etter oppdateringer” fra Windows Update-sjekken.

For deg som ønsker å vente til Windows 10 melder ifra at du er klar til å oppgraderes, må du først undersøke at maskinen din er støttet med Microsofts “PC Health Check App“.

Windows Update user interface
Dette er meldingen som møter deg om du oppgraderer fra Windows 10.

Dette melder Microsoft Norge om storlanseringen

–Vi er svært gira over å endelig kunne lansere Windows 11, og vi håper løsningen vil inspirere deg til å skape og øke produktiviteten din. Hele brukeropplevelsen bringer deg nærmere det du liker å gjøre, den setter deg i stand til å produsere og være kreativ. Målet er at Windows 11 skal gi deg en følelse av å være hjemme, sier Christian Almskog, leder for Surface i Microsoft Norge, og legger til:

– Med Windows 11 gjør vi det enklere for deg å fokusere og være i din egen arbeidsflyt. Med Snap Layouts, grupper og Desktop kan man enkelt tilpasse arbeidsområdet slik at man maksimerer egen effektivitet – også når man bruker flere skjermer.

Microsofts ti kjappe fakta om Windows 11:

  • Den nye startmenyen er nå plassert i midten, noe som gir deg enkel tilgang til applikasjoner og innhold.
  • Gjennom skyen og Microsoft 365 (selges separat) vil du ha enkel tilgang til nylig brukte filer, uavhengig av hvilken enhet du brukte sist, enten det var Android eller en iOS-enhet.
  • Vi introduserer Widgets, en ny personalisert feed som er støttet av kunstig intelligens.
  • Chat, et nytt forbrukerprodukt fra Microsoft Teams, gjør at du kan holde kontakt med venner og familie gjennom et enkelt klikk, uavhengig av hvilken enhet de bruker.
  • Nye Microsoft Store på Windows gjør det lettere å finne og søke opp nytt innhold. Apper som Canva, Disney+, Zoom og the Epic Game Store er tilgjengelig fra lansering.
  • Snap Layouts og Groups gjør det enklere å multitaske og optimalisere hele skjermen. Med en ny tredelt utforming for større skjermer, har det aldri vært enklere å ha alt innholdet du trenger på skjermen din arrangert ved siden av hverandre.
  • Med oppdatert skrivebordsfunksjon kan du plassere ulike applikasjoner i egne skrivebord for å enkelt holde oversikten.
  • Med Windows 11 jobber maskinvare og programvare sammen for å ivareta sikkerheten helt fra prosessoren og opp til skyen. Dette gjør at brukerne kan jobbe hybrid, uten at det går utover sikkerheten.
  • Dersom PC-en har en HDR-skjerm vil Auto HDR automatisk oppgradere over tusen DirectX 11- og -12-spill til en høy dynamisk rekkevidde, noe som gir bedre farger og lysstyrke.
  • Xbox-appen gir gjennom Game Pass for PC (et medlemskap solgt separat) tilgang på en rekke spilltitler av høy kvalitet, og gjennom Game Pass Ultimate får spillerne tilgang på over 100 Xbox-konsollspill direkte på PC-en uten å måtte vente på at de skal lastes ned.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse