HW 4-chipen i Tesla vil komme fra Syd-Korea.

Annonse


Samsung snapper neste generasjons chipproduksjon for Tesla foran nesen på TSMC

Samsung og Tesla vil etter alle solemerker gå sammen om et nytt chips-prosjekt for neste generasjons selvkjørende biler. Det er forhandlinger på gang om chips i Samsungs 7-nanometer-produksjonsprosess, prototypene til chips for HW 4.0 fra Tesla.

Fjerde generasjons hardware i Tesla vil ha chips fra Syd-Korea

“Tesla og Samsung har jobbet med design og prøver av chippen fra begynnelsen av dette året. Nylig bestemte Tesla seg for å outsource HW 4.0 selvkjøre-chippen til Samsung. Det er praktisk talt en ferdig avtale,” sier en bransje-insider til KoreaTechToday om nyheten.

Snappet prosjektet fra TSMC

Det var tidligere antydet at prosjektet skulle gå til Samsungs konkurrent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, men etter de siste forhandlingene mellom Tesla og Samsung har sydkoreanerne snappet prosjektet og begynner å jobbe med det de kommende månedene.

Selv om verden står overfor mangel på halvlederbrikker i produksjonsindustrien, sies Tesla å dra uforholdsmessig store fordeler av prosjektet. 

Annonse


Ny fabrikk i Texas

Samsung innehar en 17,3 prosents markedsandel mot Taiwan Semiconductor Manufacturing Companys mer enn 50 prosent av chipmarkedet, men det ryktes at Samsung har planer om å investere i en ny halvlederfabrikk i Texas, hvilket kan bringe dem i topposisjonen.

Tesla forventes å produsere 1,3 millioner biler neste år. Selskapet tar sikte på å produsere selvkjørende biler med komplett maskinvare som bare vil trenge programvareoppdateringer ettersom som de utvikles. Selskapet har dog måttet oppgradere maskinvarepakken to ganger.

Elon: Selvkjøring fire ganger sikrere enn folk

Neste generasjons hardware fra Tesla som skal oppnå full selvkjørekapasitet om Elon Musk får det som han vil, vil inneholde chips fra Samsung.

Jeg er overbevist om at Hardware 3 eller Full Self-Driving computer 1, vil være i stand til å kjøre selv og at sikkerhetsnivået blir mye høyere enn menneskers, sannsynligvis 200 eller 300 prosent bedre enn et menneske. Det er åpenbart at det kommer en Hardware 4 eller Self Driving Computer 2. Den vil bli omtrent fire ganger mer kompetent enn folk. Grovt sagt. 

Elon Musk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse