Annonse


Nintendo skulle lansere Switch Pro med 4K – sendte utviklermodeller til spillstudioer

Selv om reaksjonene er positive ovenfor Switch OLED (8. oktober), var planen å lansere en modell med oppgradert innmat som er i stand til 4K.

COVID og komponentmangel ødela for Switch Pro 4K

Det er ikke så veldig overraskende og helt naturlig at de etter flere år ønsket en kraftigere konsoll, men Nintendo droppet planene grunnet komponent-mangel.

Det melder Bloomberg som kan bekrefte at 11 spillstudio fikk sendt utvikler-eksemplarer av konsollen som nå kommer på et senere tidspunkt.

Nintendo tilbakeviser påstandene, det samme gjør spillstudioet Zynga:

Nintendo vet de er nødt til å gjøre større oppgraderinger

Samme avis avslører at den oppgraderte modellen med kraftigere Nvidia-brikkesett ikke skal lanseres før sent neste år, og det er den mest optimistiske veien videre for Nintendo som har tapt 20 prosentpoeng på børs i år.

Nintendo har sterke merkevarer og har aldri den kraftigste teknologien, men det kommer en tid der selv de må komme seg videre og inn i 4K-markedet. Bilde: Yahoo Finance

Nintendo hadde troen i sommer, men ga opp planene

Bloomberg rapporterte en rekke ganger at en 4K Switch var på vei, men det var før annonseringen av Switch OLED. Vi ser på det som svært sannsynlig at Nintendo startet utviklingen og sendte “dev-kits” til spill-studioene. Ifølge samme avis sendte Nintendo ut 4K-modellene til utviklere i juli og ba dem utvikle spill for de nye og kraftigere plattformen.

Annonse