Activision Blizzard står bak titler som Call of Duty, World of Warcraft og Candy Crush.
Activision Blizzard står bak titler som Call of Duty, World of Warcraft og Candy Crush.

Annonse


160 millioner for seksuell trakassering i Activision Blizzard

Den populære spillprodusenten Activision Blizzard har inngått et forlik på 18 millioner dollar (knapt 160 millioner kroner) med amerikanske myndigheter etter beskyldninger om seksuell trakassering og diskriminering av kvinnelige ansatte i selskapet.

Kvinnelige ansatte ble møtt med en kultur for seksuell trakassering

Activision Blizzard som står bak de svært populære spillfranchisene Call of Duty, World of Warcraft og Candy Crush, bekreftet mandag at avtalen er inngått med U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), som gjennom tre år har gransket selskapet. Tidligere samme dag hadde byrået gått til sivilrettslig søksmål mot selskapet ved en føderal domstol i California.

Hvis de klaget fikk de sparken

I en syv sider lang anklage beskyldte EEOC Activision Blizzard for ikke å ta påstander fra ansatte om seksuell trakassering på alvor. Videospillprodusenten skal også ha diskriminert gravide ansatte. Hvis ansatte som led under trakassering eller diskriminering klaget, ga selskapet dem sparken, ifølge EEOC.

Det kostet dem 160 millioner

Activision Blizzard har innvilget å opprette et fond på 18 millioner dollar for å kompensere og yte erstatning til berettigede søkere. Et eventuelt overskytende beløp skal doneres til veldedige organisasjoner som fremmer kvinner i videospillindustrien eller fremmer bevissthet rundt trakassering og likestillingsspørsmål samt om selskapets mangfolds-, likestillings- og inkluderingsinitiativer.

… og de takker anklageren

Det er ingen steder i vårt selskap plass for diskriminering, trakassering eller ulik behandling av mennesker og jeg er takknemlig overfor de ansatte som modig har delt sine erfaringer med EEOC. Mitt engasjement for å gjøre Activision Blizzard til en av verdens mest inkluderende, respekterte og respektfulle arbeidsplasser, er urokkelig. Jeg beklager at noen har måttet oppleve upassende adferd. Vi takker EEOC for deres konstruktive engasjement.

Bobby Kotick, adm.dir. Activision Blizzard

Flere saker på gang

Dette er bare en av sakene Activision Blizzards står overfor. Selskapet er saksøkt av California Department of Fair Employment and Housing og en separat undersøkelse av selskapet er innledet av US Securities and Exchange Commission.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse