All vaksinemotstand skal bort fra YouTube.

Annonse


YouTube blokkerer alt innhold som går imot vaksiner

YouTube vil blokkere alt innhold som går imot vaksiner. Selskapet vil ikke lenger kun forby “falsk” informasjon om covid-vaksiner, men også innhold med “feilinformasjon” om andre godkjente vaksiner.

Kun åpen for godkjent informasjon

Eksempler på innhold som ikke er tillatt på YouTube inkluderer påstander om at influensavaksine forårsaker infertilitet og at MMR-skuddet som beskytter mot meslinger, kusma og røde hunder, kan forårsake autisme.

Videoselskapet som eies av Alphabet Inc, forbyr også kanaler knyttet til flere fremtredende vaksinemotstandere. Blant dem er Robert F. Kennedy Jr. og Joseph Mercola.

Stopper de som tenker feil

Tiltakene kommer etter at YouTube og teknologigiganter som Facebook og Twitter er blitt kritisert for ikke å gjøre nok for å stoppe spredningen av falsk helseinformasjon på nettstedene deres.

Annonse


YouTube møter motstand fra ulike hold mot den hardere holdningen til det de definerer som feilinformasjon. Igår ble TV-stasjonen RTs tyskspråklige kanaler slettet fra YouTube etter angivelig å ha overtrådt selskapets covid 19-politikk.

“Enestående informasjonsaggresjon”

Russland kalte idag tiltaket «enestående informasjonsaggresjon» og truet med å blokkere YouTube.