macbookprohighpowermode
Et høy-ytelsesmodus er på vei til moderne MacBooks, eventuelt kun de nye som skal vises frem neste måned.

Annonse


MacBooks får “proff-modus” for å hente ut all kraften

Apple har fra før av et lavenergi-modus i macOS, nå kommer den motsatte funksjonen.

“High Power Mode” avslørt – fungerer også kun med batteri-bruk

Det er den nyeste versjonen av macOS 12 Monterey beta, nummer åtte i rekken, som avslører “High Power Mode” (tidligere refererte Apple til dette som “Pro Mode”, først avslørt i macOS Catalina) som gjør det motsatte og henter så mye kraft som mulig ut av maskinvaren ved rett og slett ignorere all form for strømsparing som jo er tilstede også om man ikke kjører i spareblussmodus.

Apple vil varsle deg om man aktiverer funksjonen at apper vil kjøre kjappere, men at batteriet vil tappes kjappere og at viftene vil gå hurtigere. Med andre ord er dette neppe noe som kommer til de vifteløse MacBook Air-modellene. Funksjonen fungerer også selv om maskinene ikke er tilkoblet strøm.

Dukket plutselig opp igjen

Som 9to5Mac forklarer ble alle referanser til en slik funksjon fjernet i macOS Monterey sine tidligere beta-er, men er altså tilbake i den nyeste.

Det er foreløpig ikke mulig å aktivere funksjonen, også får vi se om det er kun M1-maskiner med vifte, Intel eller samtlige moderne maskiner som får støtte for dette – kanskje forbeholdes dette de nye maskinene som lanseres neste måned som det jo stadig hintes til.