fordmustangmachetaket
Ford opplever produksjonsproblemer med Mach-E. Vi venter på svar fra Ford Norge om problemet også gjelder for norske kunder. Bilde: ITavisen/Hassan Zouhar

Annonse


Starter serviceprogram i Norge, men Ford sier Mach-E er trygge – over lengre tid kan frontruta og glass-taket kanskje falle av

Fords Mustand Mach-E er en kjent bil her i Norge. Nå tilbakekalles nesten 18 000 av dem i Nord-Amerika fordi Ford mener at taket kan fly av på rundt 13 000 av dem, men for å være helt sikre tilbakekalles trolig flere biler enn potensielt nødvendig.

Oppdatert, 14:28:

Ford sier at dette også gjelder Norge, men at bilene er trygge fordi problemet kun oppstår over lengre tids bruk. De melder nå at norske eiere vil få melding for å utføre forbedringer.

Her er hele meldingen:

Annonse


“Vi vil snart informere våre kunder om en servicekampanje på Mustang Mach-E. Vi har identifisert at over litt lengre tid kan på enkelte områder frontrute og i noen tilfeller panoramatak mangle tilstrekkelig feste til bilens karosseri, dette er selvsagt noe vi vil utbedre. Vi har ingen rapporter på hendelser hvor frontrute eller panoramatak har løsnet.

Bilen er trygg å bruke og vi vil være i stand til å utbedre kundebiler i god tid før dette blir en reell bekymring. Vi vil i løpet av kort tid ta kontakt med alle berørte kunder med mer informasjon og planer for utbedring av deres bil.”

Potensielt alvorlige feil på tusenvis av biler

Ford startet tilbakekallingen i Canada etter at bil-produsenten først meldte ifra til amerikanske vegmyndigheter om den alvorlige feilen der panorama-taket og/eller frontruta ikke er korrekt bundet sammen. Selskapet sier de foreløpig ikke er helt sikre på hvorfor dette har skjedd i detalj.

Fords ut-rulling av bilene har ikke gått helt etter planen

Du husker kanskje programvarefeilen som vi meldte om i april. Det var også problemer i mars relatert til bolter som var løse. Problemene medførte i mange tilfeller at selskapet måtte utsette de aller første leveransene, i det minste i Nord-Amerika.

Mobbet Tesla for samme problem de nå opplever

Fords sjef for elektriske kjøretøy, Darren Palmer, har tidligere mobbet Tesla for dårlig konstruksjonskvalitet, den gang Model Y hadde problemer med at nettopp taket kunne falle av (vi har ingen rapporter på at dette har skjedd flere biler). Nå har selskapet trolig samme problem. 

Oppdatert, 14:48:

Det skal kun være en sak der en Model Y-eier opplevde at glass-taket falt av.

Les vår test av Mach-E.

Annonse