En knust smarttelefon gir ingen gode assosiasjoner. Noen knuser dem for å sjekke byggekvaliteten. Ill.foto

Annonse


Falltest: iPhone 13 er ikke sterkere bygd enn iPhone 12

Allstate Protection Plans har gjennomført falltest på ‌iPhone 13‌ og 13 Pro og funnet at 13‌-modellene er å sammenligne med 12-modellene i holdbarhet.

Apple har gjort få designendringer i iPhone 13-serien. Det gjenspeiles også i holdbarheten

Også de nye modellene har et keramisk skjold som beskytter skjermen, glassryggen og flate kanter på siden.

I en falltest med forsiden ned uten etui overlevde ‌iPhone 13‌ med mindre skader, mens den sprakk i øvre og nedre hjørne i neste fall. IPhone 13 Pro knakk på bunnen i første falltest og det er det samme som skjedde med ‌iPhone 12‌-modellene.

Tåler en trøkk

I en fallstest med baksiden ned overlevde ‌iPhone 13‌ nesten uten skader, den fikk bare mindre sprekker langs et av kameraene og hjørnet. ‌IPhone 13 Pro‌ gikk i stykker etter ett fall og igjen gjenspeiler resultatene hva Allstate Protection Plans fikk med ‌iPhone 12‌ og 12 Pro.

Annonse


iPhone med MagSafe Case i silikon og lær

Med silikonetui overlevde ‌iPhone 13‌ tre fall med baksiden ned med bare en liten ripe på et av objektivene. I et fall med forsiden ned sprakk ‌iPhone 13‌ i annet fall.

I læretui overlevde ‌iPhone 13 Pro‌ tre fall med baksiden ned uten skader, men den sprakk under første fall med med forsiden ned.

Apple iPhone 13-serien er blitt betraktet som en produktutvikling snarere enn en revolusjon, og vi har funnet ut at det også stemmer for holdbarheten. I vår første test av Apple-etui med MagSafe fant vi ut at både silikon og lær gjorde en god jobb når telefonene landet på ryggen, men ikke like godt når de falt med forsiden ned. 

Jason Siciliano, Allstate Protection Plan

Kan variere i virkelighetens verden

Som med alle fall vil det som skjer med en ‌iPhone 13‌ i den virkelige verden avhenge av høyden den faller fra, hva den faller på, hvordan telefonen treffer og andre faktorer, så disse testene forteller ikke nødvendigvis hva som kommer til å skje når du mister din telefon.

Annonse