Samsung har visjoner
Samsung har visjoner om datamaskiner med menneskehjerner.

Annonse


Samsung vil ta kopi av hjernen og bygge datamaskiner med bevissthet

Samsung vil skape AI ved å “kopiere og lime hjernen inn” i tredimensjonale chipnettverk, men har et stykke forskning å gjøre før teknologien er klar.

Dekonstruksjon av hjernen

Forskere fra Samsung og Harvard beskriver sine visjoner i et “Perspective Paper” i Nature Electronics under tittelen “Neuromorphic electronics based on copying and pasting the brain”.

De mener at de kan utvikle hjernelignende chips gjennom “reverse engineering” av hjernen, altså ved å ta utgangspunkt i eller “låne” eksisterende hjernestruktur. Selskapet ser for seg en metode for “kopi og lim inn” av hjernens nevronstruktur i 3D-nevromorfe chips. Ved å kopiere hvordan nevronene er forbundet og hvor sterke de forskjellige forbindelsene er, ønsker de å skape et kart som kan klistres inn i et 3D-nettverk av solid state-minne.

Datamaskiner med bevissthet

Dekonstruksjon av hjernen kan tjene som en “snarvei” til systemer av kunstig intelligens som oppfører seg som ekte hjerner, inkludert hjernens fleksible evne til å lære nye konsepter og tilpasse seg endrede forhold. Man kan til og med se for seg helt autonome maskiner med ekte kognisjon, altså egen bevissthet, ifølge forskerne.

Komplekse greier

Kompleksiteten er imidlertid et problem. Siden en menneskehjerne har omtrent 100 milliarder nevroner med tusen ganger flere synaptiske lenker, vil en ideell nevromorf chip trenge omtrent 100 000 000 000 minneenheter (hundre billioner). Det er en utfordring – og tallet inkluderer ikke koden som trenges for å få den virtuelle hjernen til å gå rundt. 

Vil flytte grenser

Vår visjon er meget ambisiøs og arbeidet mot et så heroisk mål vil flytte grensene for maskinintelligens, nevrovidenskap og halvlederteknologi.

Professor Donhee Ham, Samsung
Samsung kan ha åpnet døren, men det kan ta en tid før vi har noen menneskelignende AI.

Annonse


Annonse


Annonse