ipadmini6forhåndstitt
At alt reklamematerial viser brettet litt på siden får oss til å tro at de prøver å skjule det som er ganske store rammer for å være 2021.

Annonse


SNIKTITT: iPad mini 6 – mye å like i et knøtt-design, men det er ting å klage på

iPad mini 6 er den største forbedringen av en produktgruppe vi var redd Apple skulle droppe, spesielt da phabletene (heldigvis døde begrepet) kom på markedet for mange år siden nå.

Endelig er den her

Det har vært mange år med ventetid på denne modellen. Apple tviholdt på det samme designet i mange år, og brikkesettene var helt OK til de små skjermene som nå er oppgradert fra 7,9″ til 8,3″.

Vi fikk litt bakoversveis da vi åpnet og så hvor liten den er: er dette virkelig en større skjerm, da?

Skjermen har avrundede hjørner. Skjermen på iPad mini måler 8,3 tommer på diagonalen. Den synlige skjermflaten er mindre.

Apple

Ja vel, ok.

Annonse


Vi hadde dessverre ikke vår godt brukte iPad mini 5 for å sammenligne, men dere skal få slippe å se den knuste skjermen. Det er her de mindre rammene kommer inn i bildet og skaper illusjonen om at ting er mindre enn de egentlig er, for rammene var definitivt større på de eldre modellene, men mer om dette senere.

Slik er iPhone 13 Pro Max-nattkameraet mot iPhone 12 Pro Max:

Designet er fantastisk i hånda, men rammene bør kuttes

Selv om rammene er langt mindre på den nye for å få plass til en større skjerm i et lett og tynt design, er det fremdeles mer ramme her enn vi setter pris på. Den ser ikke moderne ut. Det er litt rart at de ikke har klart å kutte dem ytterligere, og kanskje økt. til 8,5″?

Det er også noe annet du vil merke, og det er at du automatisk vil prøve å finne volum-knappene på siden. Disse er nå flyttet opp på samme side som på-knappen. Så veldig praktisk er det ikke, om man da ikke er i landskap-modus, men årsaken er at man skal kunne kneppe på Apple Pencil 2 for lading og oppbevaring uansett hvordan man holder i brettet. Vi kommer tilbake til hvordan det er å bruk pennen i den komplette anmeldelsen som også vil ta for seg batterilevetid.

En annen ting du må være obs på er at hjemskjermen er i overkant smal i portrett-modus, spesielt om man har mange apper festet til oppgavelinjen – vi erfarte at det derfor er bedre å fjerne noen apper der slik at det er lettere å trykke på dem. Ja, de blir veldig små.

TouchID-en er veldig kjapp og ikke en plage, men at volumknappene er på topp tar litt lenger tid å bli vant med.

Gaming

Denne er helt ok til video, men det er til spilling den rett og slett skinner. Fordi designet nærmest bretter seg rundt hendene våre, og med et panel som har høyere oppløsning enn Apples større nettbrett, og med mer enn nok lysstyrke, er denne en drøm til spill. Dette er ren narkotika for barn, så hold dem unna om du ikke ønsker kontant gaming og skrik om så ikke skjer.

iPad mini er utrolig fin til spilling, 5G-støtte har den også.

Vi testet det nye Star Wars-spillet, “Lego Star Wars Battles”, “Call of Duty”, “Lost City” (vår nye favoritt) og “Angry Bids Classic”. Å legge seg ned på sofaen etter en arbeidsdag og forsvinne inn i disse enkle, men avhengighetsskapende spillene er som skapt for mini, og andre veien.

I spill merker man også mindre til at skjermen makser ut med 60Hz, mens det er svært tydelig på nettsider

iPad mini med 120Hz er trolig mange år unna, er vår spådom

Tilbake til skjermen, for denne stopper dessverre på 120Hz. Det er nå lett å spå fremtiden til produktserien: de kommende oppdateringene får enda mindre rammer og 120Hz.

Slik er det bare, slik er det de gjør ting. Hvor lang tid det tar før de oppgraderer denne er vi nok mer på siden som tror det vil ta lenger tid enn kort da denne har en litt underklokket A15-brikke, den nyeste brikken som Apple også har utstyrt iPhone 13-serien. Dette, kombinert med USB C (EU prøver å tvinge Apple over til standarden også på iPhone) og Apple Pencil 2-støtte, får oss til å tro at neste generasjon er flere år unna lansering. Også håper vi på smalere rammer.

Hva med en 120Hz-modell neste år? Det er en ren drøm, vi tror det vil ta mye lenger tid.

Da vi først så spesifikasjonene fra Apple så det ut til at de med denne leverte alt vi håpet på, men etter å ha brukt iPhone 13 Pro Max med 120Hz og mindre rammer, er det vanskelig å legge fra seg følelsen av at Apple kunne ha gjort enda litt mer. Mye vil ha mer, og vi fremstår kanskje som griske, og håper samtidig rapportene om at batterilevetiden er litt svak ikke stemmer. Vi må teste mer for å konkludere på dette punktet.

Apple selger ikke sine egne Smart Keyboards til mini-en, og mener i stedet det i mange sammenhenger er bedre å bruke Pencil 2 som automatisk oversetter til dataskrift.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse