apple13lanseringsdagenmedoppdatering
Det er iPhone 13 og iPad mini-lanseringsdag og et par feil er blitt gjort oppmerksomme på av Apple. Bilde: Justin Tse Bilde: Trond Bie/ITavisen

Oppdater iOS 15 med en gang du får din nye iPhone 13 – vær OBS på disse to feilene

Annonse


Det er problemer med å bruke Siri til å kontrollere ANC og omverdenlysmodus i iOS 15 og en feil relatert til Apple Music og gjenoppretting.

Heldigvis er iOS 15.1 beta 1 allerede lansert

Den oppdaterte utgaven retter problemet, men fordi den er så ny er den ferdige versjonen av 15.1 mange uker unna, om Apple ikke gjør et unntak denne gang. Med andre ord vil man måtte vente på den oppdaterte versjonen for å kunne be assistenten om hjelp til akkurat dette.

iOS 15.1 og iPadOS 15.1 inneholder også en SharePlay-funksjon for å se på film sammen, dele innholdet på enhetene i sanntid, med mer.

Installer oppdateringen med en gang, eller start på nytt med en ren og pen iPhone

Det har også dukket opp en annen feil som gjelder iPhone 13, iPad 9 og iPad mini 6.

Annonse


Det som skjer er at man rett og slett ikke får tilgang til Apple Music-katalogen, innstillingene eller at synkronisering av bibliotek fungerer om man har en ny enhet og har gjenopprettet dem fra backup.

Er du mer fan enn snittet har du gjort dette:

Det er allerede en ny oppdatering å laste ned

Feilen retter ved å installere en første-dag oppdatering.

Da har vi også fått svar på dette, for vi var usikre på hvorfor vi ble levert en noe over 400MB stor oppdatering til iPhone 13 Pro Max i går (iPad mini 6 kommer i dag, og vi skal publisere en forhåndstitt om begge i dag).

Denne iOS 15-oppdateringen er for øvrig en sikkerhetsoppdatering, og nevner ikke Music-feilen, men det nevnes en widget-feil “etter gjenoppretting fra backup”.

Undertegnende har ikke opplevd Music-feilen, men så ble det også kjapt søk etter en oppdatering i det enheten ble mottatt for å undersøke at det ikke var en beta-profil der og tullet det til.

Annonse