iOS 15
iOS 15 byr ikke på like spennende nyheter som forrige oppdatering gjorde.

Annonse


Laber interesse for iOS 15

Statistikk fra Mixpanel viser at folk ikke har det like travelt med å installere iOS 15-oppdateringen som de hadde det med å installere iOS 14. Årsaken kan skyldes mindre spennende nyheter denne gangen.

Oppdateringsfrekvensen nær halvert første 48 timer

Ifjor hadde 14,7 prosent av Iphone-brukerne oppdatert til iOS 14 i løpet av de første 48 timene etter lanseringen, ifølge statistikk fra analyseselskapet Mixpanel. Tallene henter de fra nettsteder og apper som bruker selskapets analyseplattform.

Interessen for iOS 15 er mye lavere: Bare 8,6 prosent av de enhetene Mixpanel har målt kjørte iOS 15 etter to dager. Etter tre dager var tallet 11,6 prosent mot 20,2 prosent for iOS 14 etter like lang tid.

Ikke like oppsiktsvekkende denne gang

En årsak til den litt labre interessen kan være at oppdateringen ikke er like oppsiktsvekkende denne gangen. iOS 14 inneholdt mulighet for å fjerne apper fra startskjermen, men beholde dem i et nytt app-bibliotek, tilføye widgets og tilpasse ikoner. Med iOS 15 ble noen større endringer forsinket, blant andre SharePlay.

Optimistiske tall?

Mixepanel har en tendens til å komme frem til noe mere optimistiske tall enn de faktiske tall som av og til slippes fra Apple. I juni kunngjorde for eksempel Apple at 85 prosent av alle iPhone-brukere kjørte iOS 14, mens Mixpanels rapport fra april viste 90,5 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse