lilbitgps
Lilbit hadde flere millioner sikret før de gikk live på Folkeinvest.

Annonse


Suksess for norsk selskap me hunde-tracking som kan avsløre sykdom: har hentet over 12 millioner kroner

Norske lilbit ønsker å folkeinvestere seg til suksess og har allerede nådd målet på Folkeinvest.no

Har hentet millioner etter Folkeinvest-oppstarten i dag klokka 12

“Dette er en GPS-tracker med dramatisk mye bedre batteritid enn alt annet som finnes på markedet, blant annet fordi det går på smalbånd-nettverket, og derfor sender mindre mengder data enn dagens produkter”, forklarer selskapet til ITavisen som allerede har klart å hente over 12 millioner kroner av 28 millioner maks.

Interessant for hunde-eiere er det også at produktet kan “avdekke tidlige tegn til sykdom hos hunden, og finne ut om hunden er urolig når eieren er borte, med mer”.

Lilbit har planer om å gå på børs om 12 til 18 måneder.

Annonse


Dette melder Lilbit

“Smalbåndsteknologien, som både Telenor og Telia har kommet langt med i Norge, er laget for små enheter som sender små mengder data. Når en enhet sender mindre data, forlenges enhetens batteritid betraktelig. Det er dette som gjør det mulig for lilbit å tilby en sporingsenhet som har overlegen batteritid sammenlignet med konkurrentene. Her er det snakk om uker, måneder og år på én opplading (avhengig av bruken), og ikke dager. 

Men lildog er også unikt fordi det ikke finnes andre lignende enheter som kan fjernovervåke hundens helse. Denne funksjonaliteten, kombinert med lokasjonssporing, gir hundeieren en helt ny måte å ta vare på hunden sin på.”

I Norge alene er det over 560.000 hunder, hvor vi i snitt bruker mer enn 18.000 kroner i året per hund.

Lilbit

Sjef for maskinlæring i Lilbit, Niro, forklarer: 

– I utgangspunktet vet jo ikke enheten noen ting. Den vet i hvert fall ikke hva en hund er. Men takket være et akselerometer og gyroskop kan enheten registrere hundens bevegelser, forteller Niro. Uten innspill fra oss mennesker betyr ikke disse dataene noe som helst, og det er her maskinlæring kommer inn i bildet. Basert på bevegelsene som registreres av enheten, kan vi servere maskinen med fasiten på hva de ulike bevegelsene faktisk betyr. Når hunden setter seg, og denne bevegelsen gjentar seg flere ganger, kan vi si til algoritmen at akkurat denne bevegelsen betyr at hunden sitter.

– Enheten kan lære seg å plassere innkommende data på egen hånd. Den kan lære seg om hunden sitter, står eller løper. Den kan også automatisk legge inn dataene i forskjellige kategorier. Hver gang den gjør feil kan vi gå inn i algoritmen og korrigere. Jo mer data enheten får, jo smartere blir den, forklarer Niro. 

“Det er dette som gjør det mulig for lildog å oppdage tegn til sykdom, for eksempel leddgikt. For lildog kan avdekke selv de minste tegnene til avvik fra normal atferd, som når hunden viser tegn til å halte. Produktet stiller ingen diagnoser, men vil varsle hundeeieren når det oppdages avvikende atferd, og oppfordre eieren til å undersøke problemet nærmere, for eksempel ved hjelp av veterinær.”

Annonse