ipadmultitaskingapp
Utviklere gjør det de kan for å forbedre multitaskingen på iPad, men det er fremdeles grunnleggende mangler i Apples iPadOS-rammeverk som gjør det kronglete.

Annonse


App gjør iPad til avansert multitasker

Shiftscreen er et genialt lite program til iPad som er ekstra nyttig om man har Apples nettbrett tilkoblet eksternskjerm.

Vær klar over begrensingene før du handler

For det appen gjør er å la deg flytte apper rundt i et dedikert arbeidsrom i appen – man kan altså ikke flytte appene som man vil rundt om i Apples eget grensesnitt, men Shiftscreen appen.

Det er jo her den eventuelle eksterne skjermen kommer inn, for da kan man flytte hele appen og dermed det nye arbeidsmiljøet over til den store skjermen og ha så mange apper man ønsker og flytte dem fritt rundt.

Nettleser og PDF-leser inkludert, mer er på vei

Det er også noe annet viktig du må merke deg: du kan ikke kjøre apper som er installert på enheten din (merk: flere av dem er på vei); i stedet tilbyr den et knippe egne apper, som nettleser med samme WebKit-motor som Safari, en PDF-leser og “system-apper” som kalkulatoren. Files, Calendar, Reminders og Photos-apper er underveis, opplyser utvikleren.

Annonse


Shiftscreen må også alltid være på venstre side i “split-view”, “fordi kun den venstre appen kan kontrollere monitoren i iPadOS”.

Så ja; det er mange Apple-begrensninger utviklerne har måttet være smarte og håndtere på best mulig måte, men for de av dere som kobler iPad-en til en ekstern-skjerm, er dette en løsning som kan være til god hjelp til Apple finner ut en bedre løsning.