Annonse


Prøver å åpne opp Apples hemmelige univers slik at alt blir mulig

Utviklere prøver å hacke M1 slik at Apples supre ARM-brikkesett kan kjøre hva det måtte være av operativsystem og programvare. Hva med Windows 11 kjøre rett på Apple Silicon, eller macOS på iPad og Windows 11 på iMac?

Kan de åpne M1, kan vi gjøre alt

Apple holder selvsagt detaljert informasjonen om hvordan Apples nye ARM-brikkesett fungerer, tett til brystet, de har vist seg å være en hit med en god balanse mellom ytelse og batteritid.

Dette er ingen garanti for suksess, men det er en begynnelse

Maynard Handley er av utviklerne bak Apples Quick Time-videoformat og programvare. Nå har han brukt masse tid på å sette sammen 350 sider med detaljert, teknisk informasjon rundt M1, basert på forståelse av ARM, Apples patenter og andre kilder.

Selv om de får de til, er det fremdeles en fare for at alt ikke fungerer optimalt.

Handley er ikke imponert over alt Apple gjør:

Dokumentasjonen er ikke ferdig, så forvent oppdateringer om noen måneder om du har dyp teknisk forståelse av maskinvare, kan dette være meget spennende, for oss andre er det mest spennende det faktum at om man vet nok, så kan det hackes og modifiseres.

Annonse