iphone13reaksjoner2021
iPad mini: kult! iPhone 13 og 13 Pro: mjaaa. Apple Watch Series 7: skuffet.

Annonse


Reaksjoner: det beste og verste med Apples nye produkter

Det ble et s år på mer enn en måte i går kveld, med en ny klokke som ser veldig lik ut dagens generasjon, selv om alle håpet og ventet på et radikalt nytt design. Vi fikk fikk litt av det vi ønsket oss, men ikke alt.

Dette lanserte Apple i går.

Oppdatert,

Apple Watch Series 7 har samme brikkesett som fjorårets modeller, noe som styrker teorien om at noe gikk galt under produksjonen men at det ikke var nok tid til å fikse det. I så fall har vi da enda mer troen på at alt blir nytt neste år.

Annonse


Det beste Apple gjorde var å kvitte seg med 64GB over hele linja

Hva angår iPhone 13 var det ingen som forventet et nytt design – planen er visstnok å bake inn kamera-systemet inn i designet fra og med neste år. Vi får nå se.

I stedet fikk vi alle tingene som ble ryktet på forhånd, inkludert “Cinematic Mode” som vi skrev om veldig tidlig fra en kilde som vi ikke kjente til fra før av, men som lekket en teknologi som bare Apple kunne ha døpt med det navnet.

Men la oss starte som Apple begynte, med nye iPad-er.

Les undertegnendes kommentar om Apple og teknologi-kjempene:

Apple startet showet med det kjipeste produktet

Det overrasket litt mer at Apple brukte iPhone-pressekonferansen på å avsløre to “nye” iPad-er (kun en av dem er egentlig ny, ny), også disse to var ventet på forhånd: en ganske kjip i iPad 9 med A13-brikkesett og det gamle designet, men også en helt ny iPad mini med A15-brikken (som ble annonsert noen minutter før iPhone 13 med det samme brikkesettet – dette har bare skjedd en gang før, om jeg husker rett). Selv Apple Pencil 2-støtte har den, i motsetning til iPad som kun støtter den gamle pennen som jo mangler magnetfeste.

USB C er på plass på iPad mini, men ikke iPhone 13, ei heller Pro. Det er jo litt på bærtur, er det ikke? Uansett har nye mini bedre skjerm også, og den er større: 8,3″. Nå er det sikkert mange år til mini-en oppdateres igjen, for denne har nå nærmest alt iPad Pro-serien har, bortsett fra ProMotion 120Hz-skjerm.

“iPhone 12s”

Apropos 120Hz, så har iPhone 13 Pro-modellene de kjappere panelene, men ikke de to iPhone 13-modellene. Dette vil nok gi Apple et ekstra sprekt Pro-salg i år for de som ønsker å oppgradere, og ikke klarer vente på det som blir større oppgraderinger neste år.

En klump er det, uansett hvor pent Apple prøver å gjøre det. Neste år plasseres kanskje alt dette inn i “kroppen”.

At samtlige modeller har bedre batterilevetid, også Pro-modellene som har opp til 120Hz (løsningen er dynamisk i forhold til hvordan du sveiper), er flott. Jeg har tidligere klaget over batterilevetiden med 5G aktivert, spesielt iPhone 12 Pro. Nå som batterilevetiden er forbedret med 1,5 og 2,5 timer avhengig av størrelse (og uansett Pro eller ei), håper vi at de holder det gående mye lenger med 5G.

iPhone 13 er og ser billigere ut.

Apple kan skryte av kamera-forbedringer med prosent ditt, og zoom datt, men til vi selv får teste er det lite å mene om dette. Vi visste at kamera ville være i fokus i år, og “Cinematic Mode” ser flott ut det. Vi er også imponerte over at Apple mener de har gjort natt-fotografi så mye bedre med årets modeller, og kan ikke vente til å teste det ut. Jeg ble mektig imponert første gang jeg gikk på kveldstur med iPhone 12 Pro-serien. iPhone 13 som 13 Pro er utstyrt med avanserte kamerafunksjoner som iPhone 12 Pro Max var. Kombiner dette med at det ikke tilbys noen nye varianter med 64GB, og Apple har vist de kan gjøre det riktige, selv om det tar tid.

iOS 15 lanseres mandag 20. september:

Samme designet, samme batterilevetid

Klokker og design går hånd-i-hånd, men Apple mener at Watch ser bra nok ut til ikke å gjøre designendringer, men i stedet øke størrelsene på urskivene. Det kan jo hende, for smaken er som baken, men det er jo merkelig at klokkene ser ut som en iPhone 6 i design-utrykk nå som iPhone 12 og 13, nye iPad mini og iPad Pro samt Air har samme visuelle design. Undertegnende er mest skuffet over at batteriet ikke er noe bedre, og at det foruten en langt mer lyssterk urskive, så er Watch 2021 som et s år å regne, selv med så mange år med det samme designet.

Watch Series 7 matcher en iPhone fra 2014, ikke 2021.

Det er vanskelig å forestille seg at Apple ikke har vurdert et nytt design, men hva som fikk dem til å droppe det, i hvert fall i år, vet vi ikke. Kanskje neste år?

Vi venter spent på test-eksemplar av iPad mini og iPhone 13 Pro Max fredag 24. september, så får vi heller vente å se når Apple er klare til å kunngjøre Apple Watch Series 7-lanseringsdatoen. Foreløpig har de sagt den kommer til høsten, men uten bedre batterilevetid og med det samme gamle designet, føler vi ikke hypen helt, men det kan jo hende Apple imponerer oss og leverer en mye bedre totalopplevelse. Om ikke annet er vi takknemlige for kjappere lading.

Annonse