Dette er hva du ikke fikk med deg om Apples produkter i går

Annonse


Som vanlig var det en del ting Apple ikke rakk å snakke om i går kveld, selv om de forhåndsinnspilte pressekonferansene er heseblesende effektive.

Du må handle nytt deksel – iPhone 13 er tyngre og tykkere

Før vi snakker om de mindre tingene som du kanskje ikke fikk med deg i går, men som er viktige nok, ønsker vi kjapt å nevne hvor mye den aller dyreste iPhone-mobilen nå koster: iPhone 13 Pro Max med 1TB lagringsplass vil du måtte betale 19 390 kroner for i. Au.

13 490 kroner koster Max-modellen med lavest mulig lagringsplass som nå er 128GB. Men her er noe du må merke deg om du velger denne modellen men bare elsker video og må ha maks “ProRes Video” som kommer senere i år: du ha en modell med 256GB lagringsplass eller mer. Den koster 14 790.

“iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max støtter ProRes video-opptak med kamera-appen med 1080p @ 30FPS med 128GB lagringsplass, og opp til 4K @ 30FPS med 256GB, 512GB og 1TB-lagringsvalg

Apple

Mens vi er inne på ulemper med de nye modellene, så vær klar over at kameraene er og dybden er større,. så det er tvilsomt de nye dekslene passer:

Det er et par andre ting å nevne om de nye mobilene, og det er det famøse FaceID-området på toppen som er krympet med 20 prosent i lengden, men som faktisk er noe bredere. Vi hadde vel kanskje ønsket det motsatte. Vi hadde også satt pris på å alltid kunne se batteriprosenten nå som FaceID er kortere, men så skjedde ikke.

Annonse


Vi fikk ikke med oss i farten at Apple også annonserte en ny MagSafe Wallet i skinn (og kun disse – pris: 649 kroner) for iPhone 12 og 13 med integrert Hvor er?-integrasjon slik at du kan spore lommeboka separat om uhellet skulle være ute. Plasser slike brikker i alt!

Nye MagSafe Wallet i skinn støtter Phone 13 Pro iPhone 13 Pro Max iPhone 13 mini iPhone 13 iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max iPhone 12 mini og iPhone 12.

Et par ekstra ting om iPhone 13 og Apple Watch Series 7

Det er en stor nyhet som gikk under radaren, og det er at både iPhone 13 og Pro-modellene har støtte for to eSIM-kort samtidig. Tidligere var det kun mulig med et fysisk, og et digitalt. En praktisk forbedring for de som er mye på farten.

De nye modellene støtter følgende kombinasjoner (merk at hverken iPhone 13 eller 13 mini støtter eksisterende micro-SIM-kort.:

  • Et nano-SIM og ett eSIM
  • To eSIM

5G-støtten er forbedret i de nye modellene. Apple forklarer at det er flere 5G-bånd innabords for bedre dekning og ytelse:

Verden går nå raskt over til 5G og iPhone tilbyr en avansert 5G-opplevelse som forvandler hvordan brukerne holder kontakten, deler og ser på innhold. Den tilpassede maskinvaredesignen i iPhone 13-serien har flere 5G-bånd, slik at den fungerer flere steder på 5G med bedre dekning og ytelse.

Apple har også lagt til automatisk 5G til 4G-bytte for å spare batteriet:

“Smart Data-modus vil spare batteritid på en smart måte ved å overføre iPhone til LTE automatisk når det ikke er nødvendig med 5G-hastigheter.” iPhone 12 Pro hadde sårt trengt dette.

Apple Watch Series 7 er en Series 6 på mange måter

Det at Apple Watch Series 7 er et skuffende produkt, i det minste på papiret, styrkes av at brikkesettet er det samme. Vi har allerede nevnt dette i den ferske reaksjon-artikkelen.

Selv om designet er likt, har de nye klokkene ingen lanseringsdato. Vi tipper det har vært drama internt i Apple angående den nye klokka, og om de kanskje burde ha utsatt til neste år og i stedet lansert et helt nytt produkt.

Vi får se.

Noe positivt er det jo, og det er at de nye klokkene, som jo har større urskiver, støtter de gamle klokkearmbåndene.

Til syvende og sist: iPad mini kan bestilles og leveres 24. september, mens nye iPhone kan bestilles på fredag, 14. september, og leveres som mini-en fredag 24. september.

De nye klokkene har ikke en gang et nytt produktnummer. Det er uvanlig.

Annonse