asus3080ti110grader
Dyre skjermkort uten skikkelig kjøling er enhver gamer sitt mareritt, spesielt for dyre kort som det kan være lang service-tid på. Har du opplevd noe lignende?

Annonse


110 GRADER: ser du hva som mangler på dette skjermkortet?

Om man kjøper skjermkort til godt over 10 000 forventer, eller hvilket som helst dyrt produkt, forventer man at produsenten har gjort en god jobb.

Manglet kjøling på 4 x VRAM-moduler

Ekstra viktig er det om det er vanskelig å få tak i produktet, og som er veldig godt kjent for alle PC-gamere, så er RTX 3080 og 3080 ti-kort vanskelige å få tak og veldig dyre.

Vi har en snikende følelse av at ting går for fort for produsentene av skjermkort for tiden, for du husker vel at ett dusin av EVGA sine 3090-kort ble så varme at de tok kvelden da de kjørte New World grunnet spillets manglende FPS-sperre? Vel, nå er det Asus som har rota, og de er sikkert ikke alene om det.

Vi anbefaler ikke at noen bryter garantien, men…

Det er Reddit-er “kamaloo92” som oppdaget at ASUS RTX 3080 Ti TUF OC-kortet ble ekstremt varmt: 110 grader uansett hva kortet bedrev. Som en hvem som helst nyskjerrig entusiast åpnet vedkommende skjermkortet og fant til sin forskrekkelse at det manglet kjøleplate og kjølepasta – ikke rart kortet ble varmt!

Annonse


Brukeren rettet problemet selv og la på en ekstra kjøledel for å sikre at kortet klarer seg. VRAM-temperaturen senket seg så til 80 grader under press, noe som er langt mer normalt og under den teoretiske maksgrensen.

Det er tvilsomt at garantien fremdeles er gjeldende etter et slikt inngrep, men vi skjønner folk som ønsker å gjøre det selv. Det tar ofte lang tid før produsentene reagerer, spesielt med så så kort på markedet.

En annen uheldig kunde fant at det var kjølepasta på kortet, men helt se for en skakkjørt jobb de har gjort på fabrikken:

Annonse