iPhone og tunge motorsykler går ikke sammen. Foto: Arnt Jensvoll

Annonse


Motorsykler fillerister kameraet i iPhonen din

Apple har publisert et nytt support-dokument hvor de advarer mot å utsette iPhonen for kraftige vibrasjoner ettersom det kan påvirke kameraet. Utgangspunktet for advarselen er kraftige motorsykkelmotorer. 

Store og kraftige svingninger verst

Apple forklarer at noen funksjoner som optisk billedstabilisering (OIS) og autofokus kan påvirkes av “langsiktig direkte eksponering fra vibrasjoner med høy amplitude innenfor visse frekvensområder”.

Å utsette din iPhone for vibrasjoner med store svingninger, spesielt de som genereres av kraftige motorsykkelmotorer, kan forringe kamerasystemets yteevne.

Apple support

Vibrasjonene kan redusere kvaliteten på bilder og videoer

Motorsykkelmotorer med høy effekt eller høyt volum genererer intense vibrasjoner med høy amplitude som overføres gjennom motorsykkelkarosseriet og styret. Det anbefales ikke å montere iPhone til motorsykler med kraftige motorer på grunn av vibrasjonenes store svingninger i visse frekvensområder.

Apple support

Vibrasjonsdempende feste

Å feste en iPhone til kjøretøyer som mopeder og scootere med mindre volum eller elektrisk motor, medfører “relativt lavere amplitudevibrasjoner”, men Apple anbefaler allikevel et vibrasjonsdempende feste for å redusere risikoen skade på iPhonen og dens OIS- og autofokus-system.

Reduser kombinasjonen iPhone/motorsykkel

Apple anbefaler også at man unngår å eksponere telefonen regelmessig og i lengre perioder for motorsykkelkjøring, for ytterligere å redusere risikoen for skade. Det er viktig å merke seg at i utgangspunktet kan enhver iPhone bli påvirket av dette ettersom OIS er tilgjengelig på iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og nyere og closed-loop AF er tilgjengelig på iPhone XS og nyere.

Annonse


Bare iPhone?

Om Apple har klart å løse dette problemet i neste generasjons iPhone 13, er uklart få dager foran lanseringen.

Er du motorsyklist har du kanskje støtt på dette problemet. Det er forøvrig lite sannsynlig at bare Apples kamerasystem er sårbart for kraftige vibrasjoner.

Annonse