Unge amerikanere vil ha bitcoin.
De unge er for, boomerss mot.

Annonse


Amerikansk ungdom krever bitcoin-revolusjon

27 prosent av amerikanerne støtter at bitcoin blir gjort til lovlig betalingsmiddel, viser en YouGov-undersøkelse – men boomerne hater ideen. Spørreundersøkelsen ble gjennomført etter at El Salvador sidestilte bitcoin med amerikanske dollar som offisielt betalingsmiddel.

De unges valuta: Nesten halvparten for

Drøyt en fjerdedel av amerikanerne støtter å gjøre bitcoin til lovlig betalingsmiddel, ifølge en meningsmåling fra YouGov som ble utført bare dager etter at El Salvador legaliserte kryptoen.

Undersøkelsen viste at 11 prosent av befolkningen er svært enig i ideen mens 16 prosent er positiv, hvilket utgjør 27 prosent. 11 prosent er noe imot det og 28 prosent er sterkt imot, tilsammen 39 prosent. Resten, omtrent en tredjedel, vet ikke.

Boomers på bakbena

Sterkest motstand mot bitcoin er det de såkalte boomers som står for. Hele 43 prosent av de over 55 år er sterkt imot tanken.

Annonse


YouGovs undersøkelse viste at aldersgruppen 25 til 34 år er mest for. 20 prosent er sterkt for og 24 prosent for.

4912 mennesker fra hele USA ble spurt i undersøkelsen og den ble gjort etter at El Salvador gjorde bitcoin til lovlig betalingsmiddel på tirsdag. Valutaen er nå offisiell i landet, og befolkningen kan betale skatter og kjøpe handle varer med dem.

Svært kontroversiell

Imidlertid er El Salvadors vedtagelse av bitcoin svært kontroversiell. Kritikere sier at verdens største kryptovaluta er altfor volatil til å bruke i praksis. Prisen på tokenet falt for eksempel med hele 17 prosent samme dag med El Salvadors vedtagelse trådte i kraft.

El Salvadors adopsjon av bitcoin reiser en rekke makroøkonomiske, økonomiske og juridiske spørsmål som krever svært grundig analyse. Digitale valutaer kan utgjøre en betydelig risiko og effektive regulatoriske tiltak er svært viktig når man beskjeftiger seg med dem.

Det internasjonale pengefond

Motvekt mot statlig kontroll

Det er ingen planer om å gjøre bitcoin til lovlig betalingsmiddel i USA. Tvert imot uttrykker amerikanske myndigheter økende bekymring for dollarens posisjon om kryptovalutaer vinner terreng. Tilhengere av ser på kryptovalutaer som en nødvendig fremvekst i et samfunn der snart alle fiat-transaksjoner gjøres digitalt og kan spores av myndighetene.

På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av krypto. Klikk her for å lese mer:

Annonse