OnePlus Buds Pro kommer i et pent etui som passer fint i lommen. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

TEST: OnePlus Buds Pro har alt du trenger uten å bli fattig

Annonse


OnePlus Buds Pro ble lansert sammen med OnePlus Nord 2 og er et sett blåtannpropper med alle funksjoner man er vant til å finne i det øvre proppe-prissegmentet. Men disse koster mindre. Med overlegen batteritid i ladeetuiet, komfortabel design og praktiske funksjoner har OnePlus laget et produkt man ikke skal kimse av.

Har tatt seg sammen

OnePlus Buds var ikke de helt store greiene. De var billige og hadde helt ok lyd, men det var ingenting nytt ved dem. Buds Pro derimot, (ja, de heter det samme som Samsungs Buds Pro) har både støykansellering, omverdenlyd, bedre batteritid enn de fleste andre propper og mindre forsinkelsestid.

Etuiet er såpass lite at det passer fint i lommen. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Ladeetuiet er flatt, rektangulært og kompakt, mens proppene har en litt annen form enn andre jeg har testet.

De sniker seg mer inn i øret enn andre propper med pinne, og skal av den grunn ifølge OnePlus, motvirke vindstøy bedre. De fleste propper jeg har testet er ubrukelige på sykkel eller på stormfulle dager. Når man sykler med disse hører man først litt vindstøy, men etterhvert som proppene gjenkjenner støyen filtrerer de ut ulyden og reduserer den til svak susing.

Annonse


Proppene har en effektiv støykansellering som demper omverdenlyd med så mye som 40dB. Ved å holde inne rundt en av pinnene skifter du mellom støykansellering og “ambient sound” som på forholdsvis naturlig vis, spiller av omverdenens lyd, sånn at du kan ferdes i trafikkerte gater med sansene i behold.

I proppenes app, “HeyMelody”, kan du velge mellom tre forskjellige innstillinger for støykansellering: Støykansellering, maksimale støykansellering og smart støykansellering som justerer seg selv automatisk etter omgivelsene.

Holder du rundt pinnen skifter du mellom “transparency” og støykansellering. Trykker du raskt rundt pinnen, starter eller stopper du det du hører på.

Følelsen av å trykke på pinneknappen er kanskje den mest taktile og tilfredsstillende trykkfølelsen jeg har fått av noen propper så langt. Med andre propper plages jeg av at jeg kommer borti knappen når jeg skal justere proppen i øret. Ved å ha knappen nede på pinnen unngår man det problemet. Når du trykker, enten på høyre eller venstre proppepinne, hører man et lite klikk som markerer at det har blitt trykket.

Holder du inne i tre sekunder starter du “Zen Mode Air”, en funksjon som spiller av forskjellige beroligende lyder. I appen kan du blant annet velge mellom skog, bål, hav og Island. Oftest synes jeg sånne funksjoner er unødvendige, men akkurat denne likte jeg litt.

Ergonomisk design skal bøte på vindstøy. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

I appen kan du også gå igjennom en hørselstest hvor appen etterpå skreddersyr lyden basert på resultatet.

Spiller veldig høyt

Proppene spiller høyt og klart og med fyldig bass. Lyden er fin og rund, og god som i de fleste Bluetooth-proppene jeg har testet. Høyttalerelementene i OnePlus Buds Pro er på 11mm. De spiller så høyt at jeg ennå ennå ikke har brukt dem på fullt volum.

Det virker også som at OnePlus har valgt å separere høyre- og venstrekanals lyd mer enn det jeg er vant til i andre propper. Stereo i Buds Pro er mer tilstedeværende enn ellers, og det er fint, selv om det av og til kan bli litt mye.

De sitter sånn passe godt i ørene, men detter ut om jeg rister på hodet. Det at de ikke sitter sånn innmari langt inn i ørekanalen gjør de mer behagelige i bruk.

Proppene støtter hurtiglading med OnePlus’ Warp Charge og gir hele ti timer bruk på bare ti minutter lading. Fulladet varer de i syv timer, mens det venter 31 ekstra timer batteri i esken. I alt med etui, varer de i 38 timer. Utrolig bra.

De støtter trådløs lading og Bluetooth 5.2, og med kun 94 ms forsinkelsestid er de enda raskere enn OnePlus Buds. Derfor egner de seg bedre til filmklipping og spilling enn andre trådløse propper. Til sammenligning har Apple AirPods Pro 144 ms forsinkelsestid.

Proppene sitter godt i øret, men faller av og til ut når jeg løper og står på hodet. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Proppenes pinner peker rett ned mot munnen og samtalekvaliteten er god. Støykansellering for tale slår automatisk inn når du er ute i bybildet, sånn at de du prater med hører deg klart og tydelig. De kobler seg lynraskt opp mot telefonen i det du tar de ut av etuiet og er klare til å prate i med det samme.

De er ikke de lekreste proppene jeg har sett, men ikke de styggeste heller.

Det er med andre ord lite å trekke OnePlus Buds Pro for, og med en prislapp på 1690 kroner har OnePlus laget et produkt jeg ikke ville ha problem med å anbefale.

Vi konkluderer
OnePlus Buds Pro er et par komfortable ørepropper med god lyd, aktiv støykansellering og ambient sound, men koster ikke skjorta. Dessuten har de svært god batteritid.
Leservurdering446 Vurderinger
5.3
+
God lyd
Bra batteritid
40 dB støykansellering
Konkurransedyktig pris
Komfortable i bruk
-
Litt kjedelig design
Kunne sittet enda bedre i øret
9.5

Annonse


Annonse


Annonse