teslafsdlekket
Teslas stor-oppdatering som gjør det mulig å angi på kartet hvor man skal, for så at bilen kjører dit selv, kommer visstnok på tampen av måneden, men vi holder ikke pusten.

Annonse


Pirat-versjon av Teslas selvkjørende stor-oppdatering lekket

Tesla-“hackere” med full tilgang til bilens filsystem med root-rettighter, deler nå filene som gjør det mulig for bilen å kjøre helt uten at føreren tar grep, selv om man selvsagt må følge med og ha hendene lett på rattet som alltid.

Tesla har ikke vært klar over lekkasjen inntil nylig

Det den nye oppdateringen snart (på tampen av inneværende måned melder Musk, men det tar man jo med en klype salt fra den kanten) bringer i endelig versjon er at man kan taste inn en adresse på kartet – deretter prøver bilen å kjøre deg dit du ønsker, helt uten at du selv trenger å gjøre noe. Tesla har lenge testet en selvkjøring-oppdatering som takler lyskryss og tette bystrøk.

Miljøet som installerer beta-versjoner på sine biler har holdt det hele hemmelig, ifølge Electrek, men selvsagt var det noen som ikke klarte å holde tyst, og lastet like greit opp en video som demonstrerer store-oppdateringen.

Også den nye versjonen er på avveie

Akkurat versjonen som vises frem i klippet under er noe eldre, men også versjon 9 deles av Tesla-entusiaster.

Vi vet ikke om noen i Norge har installert og testet dette, men ta gjerne kontakt med oss om du har. Å installere beta-programvare i biler høres noe skremmende ut for med-trafikanter, og vi vet ikke hva norske veimyndigheter mener om dette.

Annonse