Annonse


Endelig skjer det: Intel skal utfordre RTX 3070 og RX 6700 XT

Det er GeForce RTX 3070 og AMD sitt Radeon RX 6700 XT som Intel skal utfordre med sine Arc Alchemist GPU-er.

Arc Alchemist er 6 nm.-kort

Det er spennende å endelig få en tredje utfordrer i grafikk-markedet, og vi var jaggu en stund usikre på om Intel faktisk var seriøse på forbrukermarkedet for GPU-er, men som AMD og Nvidia har funnet ut er dette markedet litt av en gullgruve.

En rekke analytikere mener at det er de fine 3070-kortene og RX 6700 XT-kortene, som ikke er altfor dyre, men likevel leverer mer enn god nok ytelse om man ikke krever RTX og 4K, Intel sikter seg inn mot. Dette fordi TDP (Thermal Design Power)-en er lekket og oppgitt fra 225 til 275W. TDP er den maks teoretiske ytelsen som skjermkortet kan yte.

Pat Gelsinger, Intels ferske sjef, sier selskapet har en arkitektur nå som er klar til å “presse Nvidia for første gang”.

De nye Intel-kortene lanseres tidlig neste år:

Annonse