appledyrereiphone
Apple er kjente for å ta seg godt betealt for produktene sine, spesielt utenfor USA. Neste år kan de bli enda dyrere. Bilde: Katya Rekina/Shutterstock.com

Annonse


PRIS-SJOKK? Apple-dingser kan bli enda dyrere neste år

Det forventes at brikke-produsent TSMC øker prisene fra 1. oktober.

TSMC er det eneste selskapet som bygger Apples A og M-brikker

Det er heldigvis en god stund etter at Apple har lagt inn ordrene for de nye iPhone-modellene som lanseres i september, så det forventes ingen prisøkning i år, men neste år ser det dystert ut.

Forbeholdet er at Apple kan ha spikret prisene også for 2022, fordi de jo er stor-kunde, men ifølge rapportene skal det være snakk om det største prishoppet for chip-produsenten på 10 år. Slipper Apple unna?

For samtlige mobilprodusenter, med unntak av Apple, er netto fortjenesten på kun 5 til 10 prosent. For dem blir det ekstra tøft, og de vil måtte kreve høyere pris for produktene. Alle deler av produksjonen er dyrere nå.

ITavisen

Qualcomm, Nvidia, MediaTek og AMD kan også bli nødt til å skru opp prisene 

Det er en mulighet for at TSMC har sagt nei til Apple, og at de må belage på å betale enda mer enn de 20 prosentene mer selskapet allerede tar for produksjonen. Som nevnt har selskapet for tiden monopol på produksjon av Apples aller viktigste brikker, og nå som Intel er ute av bildet, i det minste akkurat nå, har ikke selskapet mange muligheter og er låst til Asia som alle andre.

Annonse
Produsenten vet at selskapene er avhengig av dem, at de ofte ikke har noe valg, og at de derfor kan og vil øke prisene.

Og som vi allerede var inne på: Nikkei Asia melder at selskapet ønsker å sette en stopper for Apple og andre som ønsker å bestille flere brikker enn de trenger, for å kunne ta mer betalt senere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse