Annonse


Kundene fortviler: Pixel 3 blir murstein i løpet av natta, og ingen vet hva som skjer

Googles Pixel-mobiler selges ikke i Norge, men håpet vårt er at Pixel 6 er den første generasjonen som kommer hit.

Hva i granskauen er det som skjer med Pixel 3? Kundene våkner til død mobil

Også håper vi jo at dette ikke skjer de nye modellene som Pixel 3 og Pixel 3 XL (vi testet denne i november 2018), for nå rapporterer mange kunder at mobilene uten forvarslet tar kvelden (og har gjort det lenge, se under) med meldingen “Qualcomm “Emergency Download mode” – oops!

Det verste er at man ikke en gang kan installere en modifisert fastvare om man skulle være kjent nok i Android-universet til å klare det. Årsaken er at man ikke en gang kommer seg inn i oppstartssystemet som kontrollerer hva som kan installeres.

For å gjøre situasjonen enda mer merkelig, er det faktisk noen som har klart å komme seg inn i oppstartsmenyen (“bootloader”) ved å gjentatte ganger trykke taste-kombinasjonen og installere noe annet enn Googles egne Android, i dette tilfellet GrapheneOS.

Annonse


Dette her pågått i mange måneder

Problemet er jo vanvittig i seg selv, men det rareste av det rare er vel at det første innlegget på Reddit meldte om problemet for fem måneder siden.

En av kundene melder at dette skjedde etter en oppdatering som ble rullet i desember, men det er ikke bekreftet at dette er synderen da Google ikke svarer. Dog gir det mening at folk våkner med død mobil, da oppdateringer hyppigere installeres når mobilen lader.

Tråden er fremdeles veldig aktiv med stadige nye innlegg av frustrerte brukere som melder ting som “f**n, der gikk mobilen til h******”. Forståelig.

Annonse