Googles klokke-app
Googles klokke-app svikter spesielt ofte på Googles egne Pixel-telefoner.

Annonse


Googles klokke-app kan koste deg jobben

Det kommer tallrike rapporterer om sviktende alarmer og vekkerklokker på Android-telefoner. Den skyldige er sannsynligvis klokke-appen fra Google.

Mister avtaler og forsover seg

I flere uker er det kommet negative anmeldelser i Play Store av Googles klokke-app, standardprogrammet fra Google for innstilling av alarm og vekkerklokke. Mange rapporterer at alarmene ikke utløses på riktig måte, brukerne klager over at de glemmer avtaler eller forsover seg på grunn av upålitelige alarmer.

Pixel mest utsatt

Rapportene kommer først og fremst fra brukere med Pixel-telefoner, men mobiltelefoner fra Samsung, Oppo og OnePlus sies også å ha problemer. Flere produsenter har installert andre klokke-apper som standard, men det er ikke gitt at det er de brukerne benytter. 

Det er uklart hva som er årsaken til de upålitelige alarmene. Det vites heller ikke når problemene begynte. I Play Store er det siden mai funnet negative anmeldelser som påpeker sviktende alarmer, men det er først i det aller siste at problemet er kommet på dagsorden – og det er skjedd på grunn av medieoppslag. 

Annonse
“Vennligst ikke forstyrr”

Ifølge XDA Developers kan problemet være relatert til Ikke forstyrr-modusen. Den blokkerer som standard varsler fra apper i et bestemt tidsrom. Det er vanligvis et unntak for vekkerklokken, men det kan være feil her.

En tråd i IssueTracker har tiltrukket seg oppmerksomheten til Google: “Rapportene er blitt sendt videre til utviklingsteamet,” skrev Google 31. august.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse